Новини и анализи

Арестувани са двама мъже в Благоевград за серия от измами, хващали жертви от Плевен и цялата страна

Двама мъже на възраст 29 и 30 години са арестувани в Благоевград, след като са обвинени в серия измами, съобщи МВР. Жертвите на техните схеми са от Плевен и областта.

Разследването на случая започва през октомври миналата година, след като жена се обърнала към полицията в Плевен за помощ. Тя разказала, че прехвърлила 5 000 лева за резервация на екскурзия до екзотична дестинация, но по-късно разбрала, че парите са завършили в ръцете на мними туристически агенти.

Още двама жители на областта станали жертва на измама, като този път прехвърлили над 20 000 лева за пелети, които никога не били доставени.

След проведени действия криминалистите открили следи, водещи към двамата обвиняеми. При претърсвания на техните жилища са иззети мобилни телефони, банкови карти и голям брой банкови и счетоводни документи, свързани с техните престъпни дейности.

Извършени са арести на 14 март, а обвиненията са задържани с постановление на прокуратурата. Съдът в Никопол е наложил на двамата обвиняеми постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава, като се събират допълнителни данни и доказателства за измамите, извършени от обвиняемите спрямо още хора от цялата страна.

23
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts