Във форма Отслабване

Безопасно отслабване: 30 въпроса към диетолози, които винаги сте искали да зададете – част 1

въпроси към диетолози

 Здравословен начин на живот – отслабвайте правилно

Как да спрете да ядете сладкиши, каква вечеря не вреди на фигурата, колко литра вода да пиете на ден, защо теглото внезапно спира да намалява при отслабване?

На тези и други болезнени въпроси (особено актуални през летния сезон!) помолихме диетолозите да отговорят.

Проверете дали знаете всичко за правилното хранене, здравословните храни и начините да отслабнете, без да навредите на здравето си. Възможно ли е да отслабнете без да спортувате? Да, можете да отслабнете без спорт.

Единственият въпрос е каква цел преследва човек: просто да бъде строен и да носи дрехи с определен размер или да има отлично мускулесто тяло. С физическа активност (независимо дали става въпрос за фитнес, танци, ходене, йога или домашни тренировки), в крайна сметка получаваме мускулен тонус, което естествено прави фигурата визуално по-привлекателна.

Затова ви съветваме да отслабвате с физически активности, просто изберете точно тези, които са подходящи за вас.

Мога ли да ям след 18:00?

Да, можете и трябва да ядете след шест.

Представете си човек, който се събужда в един следобед и си ляга, например, в 5 сутринта. Ако той използва това правило, тогава в крайна сметка периодът на глад ще бъде 19 часа на ден. Помислете само за това! 19 часа от 24.

Разбира се, тялото ще възприеме това като заплаха от глад и след няколко дни ще получим човек, който се опитва да изяде всичко, което не е приковано, след това започва да се укорява за това и отново преминава на друга диета. Последното ядене за деня трябва да е 2-3 часа преди лягане. Ако обикновено си лягате в 23 часа, тогава можете спокойно да вечеряте в 20 часа или дори в 21 часа.

Здравословни ли са храните с ниско съдържание на мазнини?

Не сме фенове на храните с ниско съдържание на мазнини. Консумирайки, например, извара 0,2%, пропускаме много витамини (например мастноразтворим витамин D).

А за да запазят вкуса и консистенцията на такива продукти, производителите често добавят нишесте, фруктозен сироп, захар и т.н. В резултат на това в тях има повече захари и гладът ще се появи много по -рано, отколкото ако сте яли  продукт с повече мазнини.

В малки количества млечните мазнини съдържат добър холестерол, който окислява  лошия холестерол, който засяга сърцето и кръвоносните съдове. А в храни с ниско съдържание на мазнини има само окислен (вреден) холестерол.

Как да ограничите вечерния апетит?

За начало е важно да разберете защо се е появил този апетит, тъй като при балансирана диета, дори по време на отслабване, не трябва да има чувство на глад. Често гладът вечер се появява, ако човек не е изял нормата си на сложни въглехидрати през деня, ако по принцип е ял с много голям дефицит или е забравил да пие вода.

359

Similar Posts