Във форма Езотерика Здраве

Билката подбел: Лекува различни заболявания, привлича и укрепва любовта, предпазва от енергийни вампири

Билката подбел

Мнозина са чували за това растение, но дори не осъзнават, че то е истинско съкровище, което може да помогне в привличането на любов, да укрепи брачните отношения и да успокои ума и душата. Експертите по биоенергия обясняват за неговите ползи.

Основните лечебни свойства на подбела

Подбелът е растение, което в продължение на много векове е ценено в народната медицина.

Билката крие много полезни свойства. Тя е многогодишно растение с малки, но красиви жълти цветчета.

Подбелът помага при настинки и кашлица

Мнозина са чували, че подбелът е изключително полезен при настинки и кашлица. Веществата, които съдържа, помагат за отстраняването на храчките. В състава му влиза и витамин С, който е много полезен не само за имунитета, както и за поддържането на тонуса като цяло. Това растение съдържа много полезни елементи и вещества, които укрепват организма.

Съчетава се добре с малинови плодове – чай ​​с малини и цветчета подбел е изключително полезен при настинки. Можете също да добавите канела или джинджифил към него. За гаргара и борба с кашлицата е полезно да комбинирате подбел с невен.

Лосион от подбел спомага за бързото зарастване на гнойни рани

Лосионите, приготвени от това растение помагат за зарастване на гнойни рани. Прилагат се  при порязвания, изгаряния, мазоли и други рани.

Още приложения на ценната билка

Това растение оказва добър ефект и върху кожата, нервната система и храносмилателния тракт.

Използва се и за укрепване на косата. Космите ще са по-силни и ще падат по-малко. За да направите това, трябва да ги навлажнете с отвара, приготвена от подбел и коприва.

За приготвянето на настойки и отвари се използват само цветчетата на растението.

Използването на подбел за магични ритуали

В магията се използват само цветята на растението. Именно в тях се съдържа мощна творческа сила.

В ъглите на помещенията се подреждат сухи цветя, за да се подобри енергията на къщата, да се повиши настроението на хората, живеещи в нея.

Свежи цветове могат да се събират в малки букети и да се поставят в кухнята или спалнята. Прясно набрани цветове подбел, поставени в спалнята ще ви помогнат да заспите по-бързо, а и да сънувате само хубави сънища. Сутрин пък тези букети улесняват ставането и зареждат с положителна енергия, повдигат настроението.

Подбелът облекчава безпокойството

Наличието на подбел у дома помага за облекчаване на безпокойството. Това растение се нарича помощник на влюбените, защото укрепва брака и отношенията, успокоява партньорите.

Твърди се, че дори само да започнете да носите това растение със себе си, то ще действа като мощен магнит за любов.

Подбелът засилва психичните способности

Билката засилва интуицията. За тази цел растението се изсушава и се поставя под матрак или под възглавницата в платнена торбичка.

Подбелът може да се използва като тамян за подобряване на паметта и интуицията

Димът от изсушен подбел също помага на хората да подобрят интуицията и паметта си. Помага също да натрупате сила и да си осигурите защита срещу енергийните вампири .

876

Similar Posts