Лайфстайл

BTS превзеха Billboard Music Awards 2021

BTS-превзеха-Billboard-Music-Awards-2021-768x432

На 23ти май 2021 в Лос Анджелис бяха раздадени годишните музикални награди на Billboard Music Awards. Победителят с най -много награди, цели 10 на брой, е The Weeknd . Bad Bunny доминира с 4 награди в латино категорията, а Drake, Taylor Swift и Lady Gaga грабнаха по 2 награди.

Безспорно едни от най – очакваните изпълнители бяха BTS, със своя телевизионен дебют на новия си хит“ Butter“ , който успя да счупи всички рекорди за най-слушана песен .

Само за едно денонощие песента събра над 108 милиона гледания в ютуб, което е нов рекорд за премиера на клип, съобщават от Billboard. Така момчетата от групата успяха да надминат собствения си рекорд от 101 милиона гледания за песента си „Dynamite“,за която бяха номинирани за 4 награди на Billboard Music Awards 2021.

Също така от Billboard обявиха ,че „Butter“ постави безпрецедентен рекорд и в Spotify с над 20 милиона слушатели за 1 ден, като момчетата от групата специално брагодариха на своите фенове за тяхната подкрепа и любов .

 

По съображения за безопасност поради пандемията , момчетата от BTS се наложи да се включат  онлайн от Сеул на тазгодишните музикални награди на Billboard. Те бяха номинирани в 4 категории, като триумфално грабнаха и 4те награди.

Три от наградите : за най добра – група, изпълнител с най- продавана песен и изпълнител с най- голямо обществено влияние ,бяха обявени предварително, а тази за най – продавана песен беше връчена на живо по време на предаването .

BTS благодариха на феновете си и на Billboard,като се включиха на живо от Сеул.

При получаване на наградата за изпълнител с най – голямо обществено влияние за 5та поредна година, те казаха:

„Ние сме BTS, “ top social artist“ за 5ти път!

Благодарим ви ARMY и Billboard Music Awards за тази невероятна награда! Нека останем все така единни както винаги! ARMY, Обичаме ви!We purpule you!“

Феновете на BTS се наричат ARMY, а изразът „We purpule you! “ е измислен от V / Kim Taehyung /по време на Muster – третата годишнина от създаването на групата.По информация на Newsweek по време на концерта публиката е обляна в лилава светлина и V казва, че лилавото е последния цвят на дъгата и затова за него символизира желанието му да бъде възможно най- дълго време с феновете си, да се обичат и да си имат доверие .“ Ние винаги ще вярваме във вас и ще се изкачваме нагоре по стълбата заедно. Хванете ни за ръка и ни последвайте. Ще стигнем много нависоко! Ще бъде прекрасно “

Ето че думите му се превърнаха в реалност и BTS и феновете им могат да се гордеят с успеха, който те постигнаха през годините на упорит труд, перфекционизъм и креативност.

При връчването на наградата за най – продавана песен на Billboard , момчетата отново изказват своята благодарност с думите:

“ Благодарим ви Billboard Music Awards за наградата за най -продавана песен ,това е невероятно и означава много. Чест е да сме победители в тази важна категория.  Ние искахме да споделим малко свежа енергия с песента си Dynamite, а това е доказателство, че сме успели да го постигнем. Така че огромни благодарности, Обичаме ви, бъдете благословени. Благодарим ви, че обичате музиката ни и благодарим за наградите!“

Тук можете да видите и техният дебют на новия летен хит „Butter“,излъчен по време на Billboard Music Awards.

 

 

Източник на снимки:

https://mobile.twitter.com/bts_bighit/status/1396662607436681223

източници:

https://www.billboard.com/

https://www.newsweek.com/bts-kim-taehyung-purple-meaning-1453501

39

Similar Posts