Във форма Здраве

Бустер ваксината срещу корона: Как тялото реагира на нея

бустер ваксината срещу корона

Много хора в Израел вече са получили бустер ваксина срещу SARS-CoV-2. Сега има първоначални проучвания за страничните ефекти от нея – и така как тялото реагира на нея?

Израел се счита за пионер в кампанията за ваксинация срещу коронавирус. Сега страната е първата в света, която се бори с бустер ваксинациите и представи първите резултати от третата корона ваксинация!

Изследователи откриват корона супер мутант. След вече известните мутации от Англия, Южна Африка и Бразилия, изследователите сега са открили друга мутация, която съчетава най -опасните свойства на вируса.

Над 240 000 членове на израелската здравноосигурителна компания Clalit вече са получили трета ваксинация. Всички са били на 60 или повече години и са ваксинирани с ваксината Biontech / Pfizer.

Според израелски данни ефектът на миналата ваксинация значително е намалял, поради което нуждата от трета доза е назряла. Сега са публикувани първите резултати от проучване, в което са взели участие 4500 души.

Участниците са казали следното: 88 % казват, че се чувстват подобно на или дори по-добре, отколкото след втората ваксинация. За разлика от това, 10% са се чувствали по-зле. 31 процента съобщават за поне една странична реакция след ваксинацията: повечето са имали болка на мястото на инжектиране. 9 % се чувстват уморени, 6 % страдат от неразположение, 1 % са получили медицинска помощ.

Каква е причина за 3-та корона ваксинация?

Кампанията за ваксинация не само в Израел, а в световен мащаб се забави. Повече от 58 процента от 9,4 милиона жители са напълно ваксинирани в Израел. Но сега едва ли има напредък, защото мнозина не искат да бъдат ваксинирани за трети път.

В момента страната се бори с много голям брой нови инфекции: към момента над 3000 души се заразяват с коронавируса всеки ден.

Това също е причина да залагаме повече на третата бустерна доза, на която тялото очевидно реагира по подобен начин, както на втората игла.

2227

Similar Posts