Любов и връзки Любопитно

Целувките ни правят по-здрави и по-богати

Ако искате да сте здрави и богати – целувайте се всеки ден!

Целувките ни правят по-здрави, защото са свързани както със сексуалността, така и с удоволствието и привързаността. По този начин те влияят едновременно върху нивата на тестостерон, допамин и окситоцин. Как? По време на всяка страстна целувка, влюбените обменят слюнка, а тя съдържа хормоните, които помагат за появата на чувства.

Колкото по-дълга е целувката, толкова по-добре!

По време на целувката, кортизолът /хормонът на стреса/ значително намалява. Интересното е, че колкото по-дълго трае една целувка, толкова повече се снижават нивата на контизол. В този смисъл, целувайте се дълго!

TSeluvkite-ni-pravyat-po-zdravi-ustni-

Фотогораф: Ники Желев

Устните – едно от най-чувствителните ни места

Да, устните на човека са много чувствителни. Те са покрити с тънка кожа и множество нервни оконачания. При една страстна целувка, нервните окончания откриват всички тактилни импулси и ги предават по нататък.

Как целувката създава чувство за еуфория?

Страстната целувка закономерно води до вълнение, което от своя страна ускорява дишането и пулса. В следствие на това, тялото получава повече кислород, а „бушуващата“ кръв веднага бърза да го разпространи по цялото тяло. Когато кръвта преминава бързо през главния мозък, той веднага  отчита  това като приятно усещане и започва да отделя ендорфини. Това  създава чувствот за еуфория и радост

Ах, този език!

Нито една страстна целука не преминава без участието на езика, а той пробужда нервните окончания. Така, чрез гръбначния мозък, се изпращат сигнали за удоволствие, които предизвикват активната работа на жлезите, отделящи адреналин.

Известно е също, че върху езика са разположени множество вкусови рецептори, а това е много важно, тъй като именно с помощта на обонянието усещаме феромоните, които разпалват нашата сексуалност. Тук е мястото да отбележим, че приятната тръпка в слабините, при страстна целувка, не е никаква илюзия – именно там се препращат сигналите от устните и устата.

TSeluvkite-ni-pravyat-po-zdravi-i-po-bogati

 

Когато фактите говорят и боговете мълчат – какво казва за целувката статистиката?

Целувайки се, през живота си си разменяме огромно количество микроорганизми

През целия си живот се целуваме около 20 000 пъти, което означава обмен на средно около 40 хиляди вида микроорганизми, 250 вида бактерии, 70 грама протеин и 0.45 грама мазнини.

Целувката днес е два пъти по-дълга от целувката преди няколко десетилетия

С всяко десетилетие средното времетраене на целувката се удължава. Докато през 80-те години продължителността на целувката е била средно 5,5 секунди, в наши дни този резултат се е удвоил и в момента е 12 секунди.

През живота си се целуваме повече от 76 дни!

По време на целия си живот /средно 70 години/ се целуваме около  110000  минути, което прави общо 76 дни и 8 часа.

Не само по-здрави, но и по-богати

Хората, които всеки ден се целуват, живеят средно с 5 години по-дълго. И не само това, но те дори са по-богати, защото се оказва, че печелят с цели 30% повече, отколкото останалите, които се целуват по-рядко. Така че, и за здраве, и за повече пари – целувайте се!

1447

Similar Posts