Декор и психология Модерна архитектура и интериор

Цветът на интериора, според деня от седмицата, в който сте родени: Декор за хората, родени в петък

Цветът-на-интериора-според-деня-от-седмицата-в-който-сте-родени

Хората, родени в петък са защитени от Венера. А точно тя дава на света хармония и красота. Ето защо се твърди, че в петък се раждат креативни хора. Родените в Деня на Венера са много надеждни и на тях би могло да се разчита във всяко едно отношение. Те са учтиви, очарователни, изискани и нежни. Умеят да ценят красотата във всичките нейни аспекти.

 

Декор-за-хората-родени-в-петък-хармония-и-красота

Родените на този ден от седмицата обичат лукса и изящните декори. Обикновено упражняват творчески професии, свързани с изкуството. Освен това, хората, родени в петък и особено, тези, чиито рождени дни са на 6-и, 15-ти и 24-ия ден от месеца, имат изключително силно развито чувство за отговорност и проявяват завидна преданост към професията, която са избрали.

Декор-за-хората-родени-в-петък-розов-акцент-в-декора

Поне един розов акцент в декора

За интериорната декорация на хората, родени в петък особено подходящ е розовият цвят. Розовото е жизнерадостен и нежен цвят. Той провокира чувства като любов и радост, а освен това действа подмладяващо. Това е цветът, символ на хуманизма и предаността. Така че, ако сте родени в петък, изберете поне един розов акцент за вашия интериор и непременно ще усетите неговото благоприятно въздействие. Без значение дали става въпрос за изящна розова завеса или просто картина на стената, важното е този цвят да присъства във вашия интериор.

Декор-за-хората-родени-в-петък-медни-нюанси

Жълти, златни и медни нюанси

За хората, родени в петък най-силният период на годината е времето между 260-тия и 311-ия ден след датата на раждане. За да помогнете на късмета си, обградете се с топли, весели цветове, които да ви заредят с енергия и оптимизъм. Жълтото, златното, както и медните нюанси са особено подходящи за тази цел.

Декор-за-хората-родени-в-петък-интериор

Добре ще е и да добавите някой аксесоар в зелено. Зелените нюанси в декора имат изключително положително въздействие върху психиката, защото повишават жизнеността и премахват нервното напрежение.

Декор-за-хората-родени-в-петък-интериор

Цветова схема за работното място

Ярките контрасти са идеални за декориране на работното място. Няма никакво значение каква цветова схема ще изберете за вашия офис, само не забравяйте да заложите на стимулиращия ефект на контрастите. Това не само ще ви ободри, но също така ще увеличи вашата работоспособност и ще ви вдъхне увереност в собствените сили.

210

Similar Posts