Декор и психология Модерна архитектура и интериор

Цветът на интериора, според деня от седмицата, в който сте родени: Декор за хората, родени в вторник

Какъв е най-подходящият декор за хората, родени във вторник? За тях е известно, че са повлияни от огнената енергия на Марс. Още по-силно е това влияние, ако човек е роден на 9-ти, 18-ти, 27 календарен ден от месеца. Това са много живи и енергични хора, които обичат движението във всичките му форми. 

Идеи-за-декорация-очарователен-минималистичен-дизайн

 

Неутралните цветове са много подходящи за хората, родени във вторник

Хора, в чиято компания никой не би се почувствал отегчен дори за миг. Родените във вторник се отличават с много силен характер, но от друга страна са доста избухливи и често склонни към неврози. Препоръчителната цветова схема е комбинация от лилаво и успокояващи неутрални цветове.

Декор-за-хората-родени-във-вторник-акценти-в-лилаво

 

Присъствието на лилаво в интериора действа успокояващо

Известно е, че присъствието на лилаво в интериора помага за поддържането на натриево-калиевия баланс в организма и подпомага сърдечната дейност, както и тази, на белите дробове. Също така например, един интериор с лилави акценти би бил отлична идея, ако страдате от заболявания като невралгия, ревматизъм или нервно-психически разстройства. Този приятен за окото цвят може да се използва спокойно като основен цвят за стените. Благотворното му въздействие се изразява в това, че той успешно балансира прекомерната активност у хората, а това е безкрайно полезно за хората, родени във вторник.

Декор-за-хората-родени-във-вторник-земни-тонове

 

Пастелните земни тонове са добро решение за декора на хората, родени във вторник

Тъй като хората родени във вторник често са доста импулсивни във своите действия, това определено затруднява комуникацията им с околните. За да се компенсира тази прекалена емоционалност, добре е в цветовата схема на интериора да залегнат пастелни земни тонове. Те действат отрезвяващо, но в същото време не потискат енергията, само я балансират. А това се отразява благоприятно върху цялостното емоционално състояние и кара хората да се „чувстват отлично в собствената си кожа“.

Разгледайте и още идеи за цветови схеми, подходящи за хората, родени във вторник:

 

230

Similar Posts