Декорация Хол

Цветове в интериора: Идеи за декорация – уютен зимен интериор

Цветове в интериора-Идеи за декорация

В студения сезон ни се иска домът да бъде особено топъл и уютен. Това ни помага да се отпуснем в дългите зимни вечери, да почувстваме спокойствие и душевен мир. И най-хубавото е, че не е нужно много за да постигнем една такава прекрасна среда – можем да създадем уютен зимен интериор и с помощта на съществуващите вече елементи от декора, просто като направим някои дребни промени по него.

Зимен интериор - силата на цветове

Силата на цветовете

Тя е огромна. С помощта на цветовете можем да прогоним зимната тъга, да се заредим с оптимизъм и бодрост, чудесно настроение и лекота.

Психолозите съветват да наблегнем на следните цветове в интериора, за да подобрим атмосферата и да преодолеем по-леко последствията от „мрачния“ сезон. Ето кои цветове ще ни помогнат да постигнем уютен зимен интериор, дори и при липсата на достатъчно слънчева светлина:

Теракота

Златисто

Кафяво

Жълто

Портокалово

Червено

Жълтото се свързва с ярките слънчеви дни, а оранжевото има способността бързо да възстановява тонуса. Що се отнася до червеното, то притежава мощна енергия, ободрява и премахва умората. И все пак трябва да внимавате с него, защото то е от онези цветове в интериора, чийто излишък може да доведе до дразнене и дори агресия.

Идеи за декорация-зимен интериор

Зимен интериор – какви цветове да изберете?

Всички горепосочени цветове имат много нюанси, така че можете да се спрете точно на тези, които ви харесват най-много. Не е нужно дори да правите ремонт, а просто да добавите малко топлина и уют към дома, като използвате някои аксесоари с по-ярки, наситени цветове.

Зимен интериор на дома

Цветове в интериора – подходящи нюанси на домашния текстил, за повече уют в зимните месеци

През зимата е препоръчително да смените завесите на прозорците. Пердетата, изработени от кадифе, плътни памучни и вълнени тъкани, изглеждат не само добре, но и имат способността да създават уютен зимен интериор.  Те се предлагат в голямо разнообразие от цветове и със сигурност не само ще актуализират интериора, но и ще се превърнат в надеждна защита срещу студения въздух от улицата. А в красивите зимни дни, когато слънцето грее, можете просто да ги преместите встрани, така че стаята да се изпълни с живителна естествена светлина.

Също така е чудесна идея да замените калъфките за възглавници с тематични, подходящи за зимните дни. Можете да изберете пухкави материи, които приятно ще ви обгърнат с нежна мекота и ще затоплят тялото. Заложете на калъфки за възглавници, украсени със слънчогледи или други ярки и контрастни щампи, които излъчват позитивизъм и топлина.

Идеи за зимна декорация на дома

Зимен интериор – какви цветове да изберете за покривалата на меката мебел

Фотьойлите и дивана могат да бъдат покрити с топли покривала, също така пухкави и уютни. Много подходящи са плетените тъкани, изработени от многоцветни вълнени конци.

Ако обичате да плетете и шиете, може да си направите покривала тип пачуърк: те не само ще украсят къщата и ще създадат настроение, но и ще се превърнат във ваша гордост.

През зимата светлата част на деня е кратка, стъмнява се твърде рано, следователно е необходимо да се компенсира липсата на естествена светлина с помощта на правилно разположени осветителни тела. Осветлението има огромно влияние върху нашата психика, затова трябва да му обърнете особено внимание.

Цветове в интериора-идеи за декорация

Идеи за зимна декорация – как да използваме осветлението за да придадем на интериора повече уют?

В жилището е важно да има много източници на светлина, а освен това те трябва да бъдат подредени така, че да не остане нито един тъмен мрачен ъгъл. Препоръчва се комбинирано осветление с настолни лампи, аплици и подови лампи. Дори един декоративен венец с многоцветни или оранжеви светлини ще свърши отлична работа.

Не забравяйте и за добрите стари свещи. Поставете ги в оригинални свещници, които да са в тон със стила на вашия интериор  и ще получите прекрасен ефект. Те умеят да придават специално усещане за празнична обстановка, а това е много важно, защото ще предотврати депресивните настроения дори когато навън температурите са минусови, а небето е навъсено и сиво.

Спазвайте тези прости препоръки и ще прекарате зимата така, че дори няма да забележите как времето е отлетяло и вече е дошла пролетта!

Цветове в интериора-зимна декорация

Цветове в интериора

Уютен зимен интериор

 

Зимна декорация на дома

Зимен интериор-идеи за зимна декорация

136

Similar Posts