Във форма Лечение на зависимости

Диетолог разкри тайната: Как да ядем сладко без да пълнеем

Как да ядем сладко без да пълнеем

Диетологът Елена Кален разкрива как да минимализираме щетите, които сладките неща причиняват на фигурата. Оказва се, че трябва да се спазва само едно правило – достатъчно е да комбинирате любимите си сладкиши с определени продукти.

 

Първата препоръка на диетолога е следната: трябва да ядете сладкишите заедно с ядки.

Диетоложката твърди, че ядките са богати на мазнини, които организмът ни отделя от глюкозата по време на храносмилането. Поради това то се забавя, а захарта не влиза в кръвта толкова концентрирана. В резултат панкреасът произвежда по-малко инсулин. Така ще си осигурите не само тънка талия, но и здрави кръвоносни съдове.

 

Втората препоръка е: яжте сладкишите с протеини или фибри. Тази комбинация също така намалява скоростта, с която глюкозата се освобождава в кръвния поток.

 

И третият вариант да не навредите на фигурата си с консумация на сладко, е да хапвате сладкишите с кафе.

 

Така храната ще се усвои много по-бавно, поради освободената хлорогенна киселина. Намалява и скоростта, с която въглехидратите се разграждат по време на храносмилането. Това предполага, че нивата на захарта няма да се повишат толкова бързо – тоест, че тялото ще има повече време да преобразува глюкозата в енергия, обяснява Кален.

 

Тя е категорична, че най -лошото нещо за фигурата е да ядете сладко на празен стомах. В този случай нивото на глюкозата веднага се повишава и всичко се трансформира в телесни мазнини.

136

Similar Posts