Новини и анализи

Доналд Тръмп отново срещу НАТО, не иска САЩ да плащат масрафите на някои членки в Алианса

Доналд Тръмп боксов коментатор

В последно интервю към британския политик с крайно десни убеждения Найджъл Фараж, кандидатът на републиканската партия за президент на САЩ, Доналд Тръмп, отново акцентира върху необходимостта държавите-членки на НАТО да увеличат финансирането за отбрана, за да получат пълната защита от страна на САЩ.

Тръмп подчерта, че Вашингтон ще продължи да защитава своите союзници, но под условие, че те съответстват на изискванията за финансови приноси за отбраната.

Вече през изборната кампания Тръмп изрази явната си загриженост по отношение на бюджетите за отбрана на държавите-членки на НАТО, които, по негови думи, не отговарят на стандартите.

„Всяка страна трябва да си плаща дела“, подчерта той, като добави, че не може да се очаква САЩ да покрива всички разходи за сигурността на НАТО.

Критиките на Тръмп към НАТО се свеждат до неговите опасения относно финансовата недостатъчност на мнозинството от държавите-членки. Той постоянно повтаря, че бюджетите за отбрана трябва да бъдат поне два процента от Брутния вътрешен продукт на всяка страна, за да се гарантира адекватна защита.

Въпреки това, кампанията на Тръмп се изправя пред нови предизвикателства, тъй като той трябва да плати глоба от 464 милиона долара до 25 март по дело за гражданска измама. Въпреки че адвокатите му са поискали отлагане на наплащането, не е ясно какво ще бъде следващото развитие в случая.

Тръмп също така продължава да води активна кампания в предизборната борба за президентството на САЩ, като се стреми да запази подкрепата на своите подръжници, докато се справя със законовите проблеми, които го преследват.

7
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts