Във форма Здраве

Джинджифил и чесън: На кого могат да навредят и защо да внимаваме с тях

джинджифил и чесън вреда

За някои хора тези продукти може да не са полезни, а напротив, дори могат да бъдат вредни, причинявайки нежелани, а понякога и опасни отклонения.

Джинджифилът и чесънът винаги са били много популярни „лечители“, още повече, когато сме в разгара на инфекциозните заболявания. Не всеки е информиран, че в определени случи са противопоказни за употреба. За някои хора тези продукти може да не са полезни. Могат да бъдат вредни, причинявайки нежелани, а понякога дори и опасни странични ефекти.

Чесънът, например, има мощни антивирусни свойства, но ако имате киселинен стомах, той е противопоказан за вас, тъй като може да предизвика тежки киселини.

Джинджифилът ще навреди на тези, които имат рефлукс, придружен от киселини и болезнено оригване.

Накратко, хората, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт,  трябва да бъдат много внимателни с употребата на джинджифил и чесън.

Джинджифилът може да причини стомашна болка и значително да изостри симптомите на функционалната диспепсия. Също така представлява опасност за тези, които приемат лекарства, съдържащи инсулин.

Не забравяйте за способността на джинджифила, да ускорява кръвообращението. Ако човек има заболяване, свързано с това, здравето му след консумация на това растение, може да се влоши значително.

Чесънът, поради холеретичния си ефект, може да причини обостряния при пациенти с холелитиаза. Още по-добре е да го избягвате при хроничен гастрит и колит, поради риска от възпаление на стомашно-чревната лигавица.

830

Similar Posts