Във форма Отслабване

Едва ли подозирате, че от него ще отслабнете: Чаша какао сутрин за слаба фигура, настроение и жизненост

какао сутрин за отслабване

Какаото съдържа вещества, които подобряват паметта и стимулират мозъка, както и нормализират нивата на холестерола в кръвта.

Какаото е признато за лидер в съдържанието на много полезни микроелементи, а в количеството цинк, което съдържа, изобщо няма равен! Какаовите зърна съдържат протеини (12-15%), мазнини, въглехидрати (6-10%), витамини от група В, фибри и антиоксиданти.

Последните изследвания доказват, че какаото има друго съединение (cocohil), което насърчава пролиферацията и растежа на кожните клетки, лекува рани и предотвратява появата на бръчки.

Също така в какаото има и друго вещество – епикатехин, благодарение на което можете да предпазите тялото си от много опасни заболявания, като рак, диабет, инфаркт и инсулт.

Американски учени потвърдиха факта, че какаото има повече калории от чая и кафето, това не води до увеличаване на телесното тегло. Дори малка порция какао може да ви засити бързо и в резултат на това не преяждате.

Ако мечтаете да отслабнете – пийте какао!

Препоръчително е да се консумира какао сутрин. Съдържащият се в какаовия естествен пигмент меланин, той абсорбира топлинните лъчи и ще помогне да предпазите кожата си от UV лъчи и да ни спаси от слънчеви изгаряния.

Какаото е мощен антиоксидант и е много богато на магнезий и витамини. Това, което го прави изключително полезно, особено ако сте на възраст над 40 години, тогава просто имате нужда от него!

Канелата подобрява кръвообращението и намалява възпалението в организма, докато карамфилът съдържа мощни антисептични и обезболяващи свойства.

Съставки:

2 чаши мляко, ако използвате бадемово, вкусът ще бъде по -богат!

1/2 супена лъжица какао на прах или шоколад

1 чаена лъжичка канела

1/2 чаена лъжичка смляна карамфил

Шипка сол

1/4 чаена лъжичка стевия (по избор)

Приготвяне:

В тенджера сложете какаото или шоколада, подправките, стевията и солта в бадемовото мляко и загрейте на умерен огън, докато всичко се разтвори добре в млякото. Препоръчвам да използвате бъркалка и да бъркате непрекъснато, докато загрявате сместа.

Да ви е вкусно!

370

Similar Posts