Декорация Модерна архитектура и интериор

Ефектни идеи за декорация на маса за Свети Валентин

Свети Валентин декорация на маса

Свети Валентин има няколко основни атрибута, що се касае до декорация на маса – шампанско, сладкиши, свещи, сърца и цветя. Достатъчно е вечерята да е готова и плодовете да са измити, за да създадете незабравима романтична атмосфера. Разбира се, трябва и да подредите всичко красиво и ефектно на масата. Представяме ви няколко ефектни и лесно приложими идеи за декорация на маса за Свети Валентин от дизайнерите.

Свети Валентин декорация на маса

Свещи във вода

Когато традиционните свещи ви омръзнат, е време да ги потопите във водата. За това са подходящи прозрачни дълбоки съдове с вода, свещи и няколко дребни неща за декорация (изкуствени/естествени листа от рози, бонбони, декоративни стъклени камъчета).

Ако няма подходящ инвентар за плаващи свещи, както и много място на масата, обикновените прозрачни чаши ще помогнат.

Идеи за декорация на маса за Свети Валентин

Плаващи свещи сред листенцата – романтичен акцент в сервирането

 

Плаващите свещи предизвикват атмосферата на романтична вечер в джакузи или вана, а отражението на пламъчето върху повърхността на водата добавя към атмосферата мистерия.

Свети Валентин декорация на маса

Сърцето – една от ключовите теми в декора за Свети Валентин

В тази форма се сервират ястия, чинии, чаши, използват се гирлянди от плат или хартия.

Размерът и цветът на сърцата са подбрани спрямо цялостния дизайн. Те допълват зоната на сервизите, окачват се на цветна композиция или просто се поставят свободно на масата.

Денят на влюбените идеи за декорация на маса

За сервиране изберете предмети с различни текстури. Меките пера, грапавата хладна повърхност на масата, „бодливото“ червено сърце, блясъкът на зеленчуците и скулптурите символизират разнообразие от емоции, които съпътстват живота на влюбената двойка.

Идеи за декорация на маса за Свети Валентин

Някои видове предястия могат да се сервират веднага и да се използват като декоративен елемент на сервиране. Благодарение на правилната комбинация от форми, размери и нюанси е възможно да се създават цветни ядливи композиции.

Идеи за декорация на маса за Свети Валентин

Любителите на минимализма и сладкишите със сигурност ще оценят очарователно докосване на две или три ягоди върху обикновена бяла чиния или в празна прозрачна чаша. Интересна алтернатива на горски плодове и плодове ще бъдат зеленчуците – червени чушки, репички, цвекло и домат.

Идеи за декорация на маса за Свети Валентин

Сладките заслужават специално внимание

Те са символ на удоволствието и сладкия живот. Поставят се в чинии, в цветни торбички, закрепени на рингове за салфетки.

Денят на влюбените идеи за декорация на маса

Мини букети

Вместо един голям обемист букет в центъра, оформете няколко компактни композиции в минивази или прозрачни чаши. Те могат да бъдат част от центъра на масата или допълнение към зоната на всеки гост. Дори само една малка роза в чиния ще донесе приятни емоции.

Свети Валентин декорация на маса

Флоралните букети от червени, розови и бели нюанси най-добре отразяват романтичното настроение на празника. Като алтернатива на традиционните рози може да заложите на бели лалета, анемонии, бегонии и божури.

Денят на влюбените идеи за декорация на маса

Червените салфетки, сгънати на спирала в чаша или пък не, могат да заменят или допълнят живите рози.

Денят на влюбените идеи за декорация на маса

Дърво със сърца

Обикновено украсяването на дръвчетата е по-скоро на тема Нова година или Великден, но е подходящо и за празника на всички влюбени. За основа се вземат клони на дървета, поставени в красива ваза или буркан. Те са украсени със сърца от хартия или плат, мъниста, цветя, снимки на влюбени и елегантни панделки. Самите клони могат да бъдат боядисани в сребристи, бели или златисти нюанси.

218

Similar Posts