Психология

Енергийно прочистване: Как да се отървем от натрупания негативизъм и да се заредим с чиста енергия

Как да се се заредим с чиста енергия

Енергията на човек и неговото благополучие са неразделни едно от друго и ако енергията е претоварена с отрицателни емоции, животът в хармония със себе си става невъзможен.

Как да изчистите живота си от всичко ненужно и какви ежедневни ритуали ще ви помогнат да постигнете това, което искате – отговарят психолозите.

Енергия и чувство за сигурност

Чувствали ли сте някога, че всички ви обръщат гръб? Помислете в кой период от живота си сте имали подобни чувства? Факт е, че хората около нас на подсъзнателно ниво разчитат негативната енергия и често интуитивно отбягват тези, които могат да бъдат потенциално опасни в това отношение. Безопасността и комфортът са важни за нас, а негативността във всяка проява се възприема като потенциална заплаха.

 

Постоянно недоволство, критика, негативно възприемане на случващото се – всичко това са характеристики на позицията на жертвата. Такива хора са в състояние да се съсредоточат само върху лошото, така че често са несимпатични към другите – последните не искат да общуват и да си сътрудничат с тях, тъй като комуникацията няма да им донесе удоволствие или полза.

 

Ако забележите подобно поведение в себе си, поемете отговорност за случващото се. Защо виждате само проблеми и провали? Какви действия провокират тези събития? Когато ви се струва, че всичко около вас е срещу вас, най-вероятно сте в нестабилно емоционално състояние – хората ви избягват несъзнателно, четат емоциите ви и намаляват комуникацията до нищо, за да защитят собствената си енергия.

 

Енергията от гледна точка на астрологията

Енергията се състои от нашите емоции, мисли и чувства. Тревожността, лошото настроение, недоволството от случващото се влияят пряко върху здравето и живота като цяло.

 

Наталната карта помага на астролога да определи потенциала на човек, така че той може да предвиди някои събития, които ще повлияят на енергийното ниво. За хората със силна енергия е по-лесно да издържат на трудности и изпитания, но е невъзможно да се предвиди как ще постъпи човек в конкретен случай – потенциалът, написан в картата, не дава никакви гаранции, че енергийният заряд винаги ще бъде с положителен знак.

 

Вселената и звездите са по-благосклонни към хората с чиста енергия

Вселената дарява всеки с положителна енергия в момента на раждането, а ние сами постепенно привличаме негатива в живота си, олицетворявайки вътрешното си състояние и проектирайки го върху другите.

 

Благодарните, чисти хора имат харизма и винаги предизвикват интерес.

А ако преобладават завист, алчност, гняв, ревност, постоянно недоволство и претенции по отношение на другите, енергийният потенциал ще е нисък.

Такива хора са изпълнени с енергията на ниските вибрации и животът им ще се състои от негативни и разрушителни прояви: тревоги, страхове, болести и неуспехи.

 

Как унищожаваме енергията си?

 

Когато само търсим чуждите грешки и се фокусираме върху негативното

Когато виждаме само негативни страни в случващото се, когато търсим грешките на другите хора и ги критикуваме. Фокусирането върху негативното, осъждането на хората, опитите да докажете, че сте прави, и даването на непоискано мнение отнема много енергия.

Такава жизнена позиция води само до факта, че човек става енергийно опустошен.

 

Обвиняваме всички, освен себе си, за провалите и пораженията. Но, ако губим време в търсене на виновниците, никога няма да можем да направим правилните заключения за настоящата ситуация!

 

Когато обезценяваме своя труд или постиженията на другите

Научете се да бъдете благодарни – започнете първо от себе си.

Дори и да сте майка в отпуск по майчинство и да прекарвате 24/7 вкъщи с детето си, спрете да отричате собствената си значимост. Вие сте отговорни за живота на вашите деца и това изисква много енергийни разходи.

Ако сте начинаещ предприемач и не постигате желаните резултати в началото на пътя, не обезценявайте усилията си: инвестирали сте знания, усилия и пари в собствения си бизнес – дайте си време! Ако сте упорити и не се отклонявате от целта, нещата няма как да не се получат.

 

Когато сдържаме емоциите си

Ако постоянно сдържаме емоциите, нервната система се износва и присъствието на токсични хора в живота е само разрушително за енергията.

 

Кои навици допринасят за пречистването на енергията?

След като осъзнаем разрушителните навици, които влияят негативно на нашата енергия, време е да се обърнем към ритуалите, които ще освободят душата и тялото от всичко излишно и ще изчистят ума ни от негативни емоции.

 

Създайте положителна среда

Недейте да общувате с токсични хора, дори ако някой от тях е ваш роднина, приятел от детството или колега.

Такива хора са ​​“енергийни вампири“, но всъщност те не източват силите ви – вие сте тези, които губят собствената си енергия, сдържайки се, за да избегнете конфликти.

 

Не гледайте да сте „удобни“, а свободни.

Не можем да изключим някои хора от живота си, но можем да се предпазим от редовни контакти с тях от чувство за дълг  – срещайте се на неутрална територия, където токсичното им влияние ще бъде сведено до минимум и  не им позволявайте да ви диктуват условия, изграждайте разумни граници.

 

Отървете се от ненужното

Ненужните неща са товар. Ние даваме частица от нашата енергия на всеки предмет в къщата, а точно тя е нашето място на сила. Не съхранявайте детски играчки и книги, които не са подходящи за възрастта, отървете се от счупени съдове и други боклуци, за които дори не си спомняте.

 

Делегирането не е грях

Помислете кои дейности отнемат цялата ви енергия? Ако, например, изразходвате много енергия за чистене, миене на чинии, готвене, опитайте се да разпределите отговорностите между членовете на семейството, делегирайте нелюбимите си дейности, за да освободите време за това, което ви изпълва с енергия и ви вдъхновява.

 

Водете здравословен начин на живот

Банално, но важно правило. Следете диетата си, отървете се от лошите навици, спете достатъчно, прекарвайте повече време на открито, обърнете внимание на физическата активност.

Движението е живот, но е важно да запомните, че спортът трябва да носи радост, а не да отнема цялата ви сила.

 

Изградете правилните комуникации

Минимизирайте виртуалната комуникация, особено тази, която е незадължителна и безполезна.

Само живите комуникации с позитивни хора могат да заредят енергийната ни „батерия“.

 

Правете това, което обичате

Това ни зарежда с огромно количество енергия – можете да останете будни цяла нощ и да сте бодри. В такива моменти оставаме в хармония: губим сили, но се зареждаме от резултата.

 

Разбира се, невъзможно е напълно да се предпазите от всички стресови фактори.

Понякога сме принудени да правим неща, които не носят радост, но нашата задача е да се научим да намираме баланс.

Дайте 20% на рутинни или трудни задачи и оставете 80% на любимите си. Такава схема ще поддържа енергията на правилното ниво, ще я направи чиста и ярка.

1702

Similar Posts