Декорация Модерна архитектура и интериор Спалня Хол

Енергията на любовта и богатството: 15 лесни начина да създадете добра аура в една стая

Как да създадете добра аура в дома

Приятна аура, усещане за физическа и психологическа лекота в пространството. Подобно състояние и усещане от интериора може да се постигне чрез някои дизайнерски похвати – работа с цветовете, светлина и различните видове материали. Как да създадете добра аура в една стая, обясняват интериорните дизайнери.

 

Ако говорим за конкретни помещения, важно е да надграждаме тяхната функционалност. Всяка зона в жилището има свой собствен семантичен товар. Например, една спалня е предназначена да се отпуснете в нея, затова тя трябва да предава спокойно настроение – нищо не трябва да дразни.

Всекидневната е по-универсална стая: тук можете да релаксирате и да се забавлявате – сами или е в компанията на други. Сега ще разгледаме набор от техники, с които можете да създадете атмосфера на комфорт и приятна аура в интериора.

Как да създадем добра аура в спалнята

 

Как да създадем добра аура в спалнята?

Спалнята е място на концентрация на спокойствие, комфорт и релаксираща аура.

Цветове за спалня

Цветове за спалня

Изберете топла гама от покрития. За да създадете добра атмосфера във вашата спалня, използвайте неутрални и топли цветове в декорацията, текстила и мебелите. Студената гама винаги е леко ободряваща, така че може да се използва точково в някои акценти. Ако говорим за светли нюанси, тогава не трябва да се ограничавате само до светло бежовите.

Добра аура в спалнята- цветове

Използвайте дълбоки нюанси! Съществува стереотип, че тъмните цветове неподходящи за спални. Но е крайно време да забравите за това. Дълбоките тъмни нюанси, като топло бордо, топло наситено тревисто, също допринасят за релаксацията на човек и придават на пространството уют и спокойствие. Разширете гамата от цветове, използвани в интериора. Основното е да изберете правилно тяхната топлина.

Текстил в спалнята

Текстил в спалнята

Изберете приятни на допир материали. Що се отнася до текстила, най-добре е да заложите естествени и приятни на допир материали – кадифе, букле, кант от агнешка вълна, примерно.

Избягвайте изкуствените материали! Пластмаса, материали, стилизирани като дърво и камък е добре да отстъпят пред естествените. Както е известно, естественото дърво носи усещане за топлина в пространството.

Кожата е доста подценяван материал в интериора. Но към изборът й трябва да се подхожда с особено внимание. Очевидно коженото кресло, което обикновено се среща в офиса, няма да е подходящо за вашата спалня и няма да създаде никакъв комфорт. Затова обърнете внимание на различни кожени покрития – по-меки и нежни. Тук е важно да споменем велура в декорацията на мебелите – той може да бъде покритие за фотьойл или таблата на леглото.

Светлината в спалнята

Светлината в спалнята

Светлината е много важен компонент в дизайна на всеки интериор. Има способността да влияе върху емоционалното и психологическото настроение на човек. В спалнята е хубаво да изберете средна светлина от аплици и подови лампи и тя винаги да е топла. Не без причина в офиса използват неутрално осветление и по-близо до студено, така че човек да не заспи там. Топлата светлина в спалнята ще ви настрои за сън, ще насърчи релаксацията.

По принцип не е необходимо да използвате полилей в спалнята. Можете да го замените с различни аплици, подови лампи, настолни лампи. Нека има приглушена светлина. Можете да си поиграете с различни сценарии за осветление във вашата спалня.

Леглото в спалнята

Леглото в спалнята

Обърнете внимание на декорацията. Леглото понякога заема 2/3 от спалнята, което го прави доминиращ елемент в стаята. Ето защо е изключително важно да обърнете специално внимание на декорирането на леглото. Необходимо е да се подходи към избора на спално бельо с особен трепет. За да може леглото да ви радва очите през деня, то трябва да бъде покрито с декоративно покривало, което да приятно на допир и примерно, украсено с допълнителни възглавници.

Как да създадем добра аура в хола

Как да създадем добра аура в хола?

Като цяло за хола можете да приложите същите техники за декорация и избор текстил, както в спалнята.

Обзавеждане на хол

Обзавеждане на хол

Гладките и заоблени форми в момента са много модерни. Ако говорим за мебели, по-добре изберете плавни форми, със заоблени детайли, мека пружина, така че когато се приберете от работа и седнете на дивана, да усетите как ви обгръща и да ви е приятно да го докосвате. Важно е диванът или столът да има висока облегалка, която поддържа гърба и главата ви. Това ще ви помогне да се отпуснете повече. Модните сега минималистични дивани с ниска облегалка са красиви и много естетични, но не са подходящи за почивка и релакс, защото не преследват такава функция.

Понякога искате не само да седнете на дивана, но и да изпънете краката си – тук можете да помислите за диван с ъглова секция или да закупите допълнителен пуф за него.

Холна композиция

Холна композиция

Композицията играе важна роля в интериорния дизайн. Качествено изработена, тя винаги се приема като нещо добро и успокояващо. Ето защо, когато създавате композиция, е важно да намерите елемента, който централизира всичките й детайли, като по този начин създава единен мебелен ансамбъл. Такъв детайл може е килимът. И най-често без него всички елементи в хола – диван, холна маса и други – изглеждат разпокъсани, което по никакъв начин не допринася за създаването на правилната аура и комфорт. При избора на килим е добре да дадете предпочитание на естествена коприна или вълна.

Светлината в хола

Светлината в хола

В хола може да използвате неутрална светлина, защото в тази зона няма да спите. Така че, един плафон като централен акцент би било много подходящо.

Декорът в хола

Декорът в хола

Декорът в хола е последният елемент в създаването на комфорта. За тази цел са идеални декоративни възглавници на дивана, фотьойли без контрастни орнаменти, вази и различни свещници. При избора на вази обърнете внимание на керамиката. Вазите от този материал винаги изглеждат по-топли от тези, които са изработени от стъкло.

Как да създадем добра аура в коридора

Как да създадем добра аура в коридора?

Входното антре е стаята, която човек среща първо, когато влезе в апартамента. Следователно, тази стая задава тона и настроението, което човек ще получи като цяло от целия интериор, защото влияе на първото впечатление. Има специални неща, които ще допринесат за психологическия и физически комфорт в коридора.

 

Елиминирайте всичко, което дразни

Говорейки за тази зона, важно е да се обърне внимание не само на естетиката, но и на функционалността и да се изключат всякакви възможни дразнения и неудобства. Именно функционалността е първото и най-важно нещо, на което трябва да се наблегне в коридора. В коридора

Там всичко трябва да задоволи нуждите на човека – влезли сте в къща или апартамента и трябва да седнете и да се преобуете, да поставите някъде ключовете си, чантата и другите аксесоари, да закачите дрехите си.

За да направите това, всичко трябва да бъде осигурено в коридора. Това ще помогне на маса или конзола, може би рафт, ако стаята е малка. Можете да изберете подплатен пуф или пейка, за седнете, да се преобуете или просто да се отпуснете малко. Разбира се, в коридора ви трябва и гардероб. Ако липсват всички тези неща, описани по-горе, ще ви е неудобно и няма да почувствате спокойствие.

Добра аура в апартамента

Още няколко трика за добра аура в апартамента

Използвайте аромати

Ако говорим за психологическия компонент на интериора на апартамент или къща, тогава трябва да обърнем внимание на ароматите. Уханията оказват силно влияние върху начина, по който човек възприема околната среда. Колкото и красив да е интериорът, ако миризмата в него не е най-приятната, тогава настроението няма да е добро. Затова обърнете специално внимание на аромата и свежестта.

Картини

Декорът е и история за изкуството. Носи и силно емоционално натоварване. Когато избирате картина, е важно да обърнете внимание не само на цветовите комбинации в произведението, но и на неговия сюжет. Картината може значително да повлияе на настроението на човека, когато я гледа. Най-добре изберете платна с неутрална, успокояваща тема.

7701

Similar Posts