Рецептата е чудесна, не само защото всички продукти са евтини, но и поради вкуса и оригиналността на ястието. Много хора бъркат тези котлети с истински рибни.
Всъщност, е доста трудно да се разбере от какво са направени, но са много вкусни.
Необходими продукти:
- Консерва с риба – 1 брой;
- Картофи – 6 броя;
- Лук – 1 глава;
- Сол на вкус;
- Черен пипер;
- Грис – 2 или 3 супени лъжици.
Необходими продукти за плънката:
- Сирене – 30 гр.;
- Яйца – 3 броя;
- Масло – 30 гр.;
- Сол на вкус;
- Черен пипер.
Начин на приготвяне:
Извадете рибата от буркана и я намачкайте с помощта на вилица.
В подсолена вода сварете картофите, след това ги направете на картофено пюре. По Ваше желание и вкус, можете да добавите масло и билки за аромат.
Препоръка: Можете да сварите картофите с обелките, след това ги обелете и ги настържете с помощта на ренде.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в растително масло, след което се смесва с картофеното пюре.
Смесете рибата с картофите, добавете сол и черен пипер на вкус. Ако сместа се окаже разредена, можете да добавете грис, 2 или 3 супени лъжици.
За плънката:
Сварете яйцата и ги нарежете на малки парченца, смесете с настъргано сирене, сол и черен пипер на вкус, добавете меко масло.
Оформете котлетите, като вътре поставете от плънката.
Оваляйте ги в галета или брашно.
Можете да ги запържите в тиган или да ги поставите върху хартия за печене и да ги изпечете във фурната. Също така можете да ги задушите в масло.
Готовите котлети, сервирайте с различни гарнитури и салати, като преди това ги намажете с разтопено масло или със заквасена сметана.
509