Модерна архитектура и интериор Фън Шуй

Фън Шуй: 4 признака, че домът ви източник на вашия необуздан гняв и причина за стрес

4 признака че домът ви източник на стрес

 Фън Шуй е практика, която включва поддържане на баланса на енергийните потоци в дома ни. Но това определение е много повърхностно. Енергията е навсякъде и всичко е енергия.

Ето защо, ако в къщата ви цари отрицателна енергия, това влияе на целия ви живот.

Фън Шуй включва освобождаване от старата енергия и запълване на дома и живота като цяло с нова и свежа енергия, за установяване на баланс и хармония. За да сме истински щастливи.

За непосветените Фън Шуй може да изглежда като чисто езотерична концепция, но всеки, който отдели малко време за изучаване на тази философия, ще разбере, че тя не се основава само на прости и доста логични начини за организация на дома, но и показва тясната връзка между нас и нашия дом. …

От практическа гледна точка, Фън Шуй не би трябвало да ви изглежда по-странен или по-малко интуитивен от редовното пролетно почистване на дома или чисто човешкия ни стремеж за подобряване на условията в него.

Ето кои са тези 4 признака, които ясно говорят, че домът ви е източникът на вашия необуздан гняв и стрес. Послушайте съветите на специалистите и направете живота си по-щастлив и позитивен.

Кошчетата и боклуците са причина за стрес

Основното правило на Фън Шуй е липсата на боклук. Енергията (или Чи) трябва да може да се движи свободно из дома ви. Боклукът, от друга страна, възпрепятства потока, създавайки отрицателна енергия.

Определете кои части от къщата ви дразнят най-много и отделяйте по 10-15 минути всеки ден, за да изхвърлите това, което не ви харесва или от което имате нужда.

Въздухът в дома трябва да е чист

Растенията пречистват въздуха чрез абсорбиране на токсини и радиация от домакински уреди.

Въздухът трябва да е чист и в метафоричен смисъл. Не забравяйте, че енергията е навсякъде и когато се скарате със съпруга / съпругата, децата или някой по телефона, домът ви веднага се изпълва с отрицателна енергия.

Счупените вещи създават отчаяние

Счупените, нефункционални чекмеджета, запушените мивки и дори скъсаните дрехи са само няколко примера за лоша домашна обстановка. Те носят много отрицателна енергия. Опитайте се да маркирате всичко, което се нуждае от поправка и отстранете счупените безвъзмездно неща. Това ще бъде един добър акт за положителна промяна във вашия дом.

Спрете да блокирате вратата за нови възможности

Според Фън Шуй входната врата трябва да е чиста, около вратата не бива да има препятствия и също така тя трябва да се отваря лесно.

Първото нещо, което виждате, когато отворите вратата, оставя отпечатък върху възприятието на цялата къща. Затова сложете там някое красиво произведение на изкуството, мебел или друг предмет, приятен за окото. Веднага ще ви стане по-уютно и комфортно!

221

Similar Posts