Във форма Тренировки

Фитнес боксът за момичета – нова мода за тренировки

Фитнес боксът за момичета - нова мода за тренировки

Доста нова посока във фитнеса, която дойде при нас от чужбина, е фитнес боксът за момичета. В момента той постоянно набира популярност сред привържениците на здравословния начин на живот.

На първо място, тази посока е интересна поради факта, че включва много ефективен набор от упражнения за всички мускулни групи, изгаря голям брой калории и ви позволява да приведете тялото в ред за кратко време. Освен това програмата за фитнес бокс включва упражнения, при които има възможност за висококачествена тренировка на удари, което означава, че това ще ви позволи да се чувствате по-уверени и да се защитите в неприятна ситуация. А също така такава тренировка ви позволява да облекчите натрупания стрес добре. Между другото, вече можете да се занимавате с фитнес бокс у дома. В интернет има  и онлайн тренировъчни курсове за домашен фитнес бокс.

Какво е фитнес бокс за момичета?

Фитнес боксът взе всичко най-добро от класическия бокс, което може да бъде полезно на широк кръг хора, които водят здравословен начин на живот, но не искат да се посветят на тежък спорт. Следователно почти всеки човек може да се включи в такава посока във фитнеса, независимо от възрастта, пола и физическата форма. Въпреки че, разбира се, по-атлетичен човек ще намери упражненията във фитнес бокса по-лесни от начинаещите. Но тук много зависи от натоварването.

По време на спортни тренировки боксьор тренира цялото тяло, прави голям брой упражнения, което му позволява да тренира всички мускули и да подготви тялото за големи натоварвания. Бягане, скачане на въже, лицеви опори, разтягане, работа с тежести и снаряд – това не е целият списък от упражнения, включени в тренировъчния план на боксьора. Фитнес боксът, оставяйки всичко това на себе си, направи бокса като спорт по-достъпен, позволявайки на всеки сам да вдигне натоварването. В същото време самият фитнес бокс за момичета вече не е спорт, а специална посока във фитнеса. Като цяло във фитнес бокса има повече плюсове, отколкото минуси.

фитнес бокс за момичета

Преподава техники за самозащита

Елементите на бойното изкуство са запазени във фитнес бокса. Ударна техника, работа с анаеробна ударна сила, защита и избягване на директна атака, избягване, гмуркане, методи на движение при атака на врага: всичко това може да ви бъде полезно по време на самозащита.

Придава самочувствие

Работата с формулировката на боен удар ще ви даде усещане за самочувствие и силните ви страни, дори ако няма да се опитвате в улични битки. Просто се развива вътрешното спокойствие, волята, закалява се характерът, появява се „духът на боеца“. Човекът става по-устойчив на стрес.

Облекчава стреса

Пълноценната тренировка дава приятна умора в тялото и повишено настроение. Това се случва, първо, поради психологическо облекчение, и второ, защото по време на физическо натоварване тялото произвежда вещества, които са отговорни за доброто здраве, а кръвта също е наситена с кислород.

Развива личността

Човек, който придобие увереност в себе си и своите сили чрез тренировка, няма да може да застоява дълго време. Той определено ще иска да постигне нещо повече, във всяка област, а не само в спортна посока. Следователно не бива да се подценява значението на хармоничното физическо развитие на човека за личностното му израстване.

Има идеална система за обучение

В бокса тренировките са предназначени за развитие на цялото тяло на спортист, като същевременно се поддържа висок интензитет на натоварване на всички мускулни групи. Тук няма нищо, което треньорите да не са пренебрегнали, когато са проектирали курс за обучение на боксьор. Развитие на пластичност, скорост на реакция, издръжливост, сила. По време на класовете се тренират двигателните, сърдечно-съдовите и дихателните апарати. Практикуват се едновременни движения на ръцете и краката, човек се научава да контролира цялото тяло с бързо темпо, научава се да координира движенията, като бързо решава кое движение ще бъде извършено по-нататък.

Прогнама за бързо изгаряне на калории и отслабване

По време на един час тренировки във фитнеса можете да загубите поне 1000 калории. Между другото, колоезденето е 300-700 kcal на час, час енергийна аеробика изгаря до 800 kcal, бягането в продължение на час отнема 500-800 kcal, а час аеробика стъпка само 400-500 kcal. Това доказва голямата ефективност на фитнес бокса в борбата за красива фигура.

Но, на първо място, фитнес боксът, разбира се, е въпрос на вкус и желание на човек. Освен това фитнес кутията за момичета също има редица недостатъци.

Риск от нараняване

Ако не се спазват предпазни мерки по време на тренировка, можете да навредите на здравето си, като получите синини или навяхвания на мускули, стави, връзки. За да избегнете това, трябва стриктно да следвате инструкциите на треньора, когато изпълнявате каквато и да е задача.

Придобиване на мъжки черти във фигурата

Ако сте твърде фанатични по отношение на тренировките по фитнес бокс, тогава има възможност да претренирате тялото си, в резултат на което то ще придобие по-мъжка форма. Това ще се случи в резултат на силен растеж и развитие на мускулите в прасците, бедрата, гръдния кош, раменете, трицепсите и бицепсите на брахиите, трапеца и гръбначния стълб. Именно поради тези добре оформени мускулни групи мъжкото тяло има свой силует, който се различава от женския.

68

Similar Posts