Красота Стайлинг

Форма на веждите: Актуални тенденции 2022

Вежди тенденции 2022

Първата стъпка, която трябва да предпиемете за веждите е да ги оформите. Обаче имайте в предвид, че не всичко е толкова просто. Сега ще разгледаме основните тенденции и всичко свързано с вашите вежди.

Каква може да бъде формата на веждите?

Въпреки че веждите на всеки са малко различни, повечето от тях попадат в една от основните категории. Те могат да бъдат прави, заоблени, с остри или тъпи форми. Но в действителност има много повече варианти за оформяне на веждите, като тях са доста екзотични. Малцина ще се решат да експериментират, следователно за ежедневна визия е по-добре да заложите на по-популярните форми.

Прави вежди

Една от най-популярните форми на вежди днес. Опашката, тялото и главата на веждата са на една и съща хоризонтална линия, нямат резки чупки. Правите линии визуално коригират чертите на лицето и фокусът пада върху очите. Въпреки това, собствениците на малки очи е по-добре да избягват тази форма, тъй като визуално правите вежди допълнително ще ги смаляват.

Извити вежди

Извитите вежди се отличават с гладки линии и меко закръгляне на свода. Според експертите, това е един от най-универсалните и печеливши форми, която подхожда на почти всеки човек. Тези вежди придават едновременно женственост и строгост. Те също така визуално правят очите да изглеждат по-големи и по-отворени. Все пак трябва да внимавате с тази форма, защото тя малко застарява лицето.

Вежди като крила на птица

Тези вежди се характеризират с ясно изразена точка на прегъване, оформена като тъп ъгъл. В зависимост от личните желания, тази форма ще бъде по-мека или по-остра. Тя подхожда на различни типове лица, винаги придава изразителност и помага да се поставят акценти в изображението.

По съвет на експертите, момичетата с кожни проблеми трябва да избягват тази форма, както и дамите с големи очи, трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като акцентът пада върху горната част на лицето.

S-образни вежди

Донякъде извитите вежди, също нямат остри чупки или ъгловати форми. В същото време чупката не е толкова повдигната, а дебелината на веждите постепенно изтънява.

Като цяло тази форма все още е актуална, но не е за всеки. S-образните вежди перфектно скриват несъвършенствата във външния вид, като голям нос, малки очи или твърде широки скули.

Тази форма обаче добавя строгост към изображението. Освен това, веждите изискват постоянна грижа, тяхната форма трябва внимателно да се поддържа и коригира, когато има нужда.

Когато избирате формата на веждите, често следвате модните тенденции, но експертите съветват да разчитате по този въпрос преди всичко на естествените контури на веждите и овала на лицето. Има няколко основни типа лица.

Вежди според формата на лицето

Овално лице

Овалната форма на лицето се счита за идеална, тъй като подхожда на много стилове вежди. В този случай можете просто да коригирате вашата форма, както и смело да опитате нещо ново. Най-подходящият вариант за овално лице е правата форма, тъй като визуално коригира дължината. В този случай е по-добре да избягвате резките чупки. Също така се опитайте да запазите контура мек, така че веждите да не изглеждат твърде остри.

Кръгло лице

Дължината и ширината на този тип лице са приблизително еднакви. В този случай можете да помислите за някаква структура, която визуално помага за стесняване на овала. Това ще направи характеристиките по-изразителни и ярки. Правите и меки форми трябва да се избягват.

Квадратно лице

Квадратното лице обикновено има по-остри черти. Правилно оформените вежди ще ви помогнат визуално да направите формата на лицето по-дълга, а линията на челюстта да бъде тясна. Изберете меки линии на пречупване, съветват експертите.

Правоъгълно лице

Такъв тип лице има продълговата или правоъгълна форма, често с близки едно до друго очи. В този случай ще трябва да направите овала на лицето по-къс и по-широк. За да направите това, трябва да следвате същите правила като при квадратния тип, но леко удължавайки линията и формата на веждите.

Робмовидно лице

Отличава се с високи и широки скули, със заострена брадичка и доста тясно чело. Най-идеалният вариант за този външен вид са меките извити вежди, които ще изгладят всички остри ъгли. В този случай трябва да се избягвате острите линии.

Триъгълно лице

В този случай челото ще бъде най-широката част на лицето, а най-ниската точка на брадичката ще бъде най-тясната. Целта е челото да стане по-тясно и да се смекчи брадичката, правейки я по-малко „заострена“. Най-добрият вариант за форма на веждите с характеристиките на този тип външен вид са заоблените форми с повдигнати краища. Правата форма трябва да се избягва.

Вежди тенденции 2022

Казват, че модата е циклична, но изглежда, че това не се отнася за веждите. Тенденцията все още е плътност и естественост – колкото по-естествени са веждите, толкова по-добре. Според експертите по вежди следните форми на вежди са в топ този сезон.

Вежди „скаус“

Както и през предходната година, основната тенденция на 2022 г. остават веждите скаус. Това са широки и дебели вежди, често обработени под формата на естествена линия. Те нямат фантастични извивки или заострени краища. Ясните линии, се заменят с по-небрежна форма, но разбира се не прекалено небрежна. Процедурата за фиксиране с гел и ламиниране придава специален ефект на тези вежди.

Естествени вежди

Тази тенденция се придържа към естествената форма, но разбира се добре подържана. Ето защо не бива да се притеснявате, ако внезапно един косъм изникне не на място. Ако говорим за цвят, всичко също се свежда до естественост. Цветът не трябва да е по-тъмен един или два тона от цветът на косата ви.

Изсветлени вежди

Тенденцията за изсветленни вежди все още активно набира скорост. Процедурата придава на визията като цяло ефекта на бял лист, можете да използвате тази тенденция, ако сте решили да експериментирате с външния си вид.

Какво друго влияе върху формата на веждите

Изборът на определена форма и плътност на практика се свързва не само с овала на лицето, но и с други характеристики на външния вид.

Размер на очите

Ако очите са големи, тогава, например, плътните вежди ще помогнат за балансиране на техните пропорции.

Ъгълът на очите

Тук влиза в действие принципът на противоположностите. Например, ако ъглите на очите са повдигнати, веждите със заоблен край са по-подходящи. Ако очите са спуснати, тогава тази характеристика се компенсира от извити вежди. За близко поставени очи е важно началото на веждата да не се приближава до носа. Ако очите са далеч едно от друго, принципът е напълно противоположен. Оформянето с форма на бадем обикновено е универсално решение и подхожда на всички форми на веждите.

Разстояние между веждите и очите

Ако суперцилиарната кост е разположена близо до очите, трябва леко да повдигнете веждите, за да озарите тази област. Там, където линията е висока, по-плътните вежди могат да създадат по-балансиран вид.

143

Similar Posts