Любов и връзки Психология

Гневът на жените е следствие от липса на любов: Жените не търпят „любовен дефицит“

гневът на жените

От липсата на любов щастието никога няма да се роди. Защото любовта е щастие. Движението на любовта през нас ни прави щастливи …

Отрицателните емоции на жените могат да бъдат проблем за всички. За мъжете е много трудно да издържат на женските истерии. Дамите пък се страхуват от собствените си емоции, защото, когато те са твърде силни, ги карат да се запитат дали просто не полудяват.

Затова нека разберем от какво и откъде идва гневът на жените, както и какво да правим с него.

Разликата между мъжката и женската природа

Първо трябва да подчертаем, че самият този феномен произтича от разликата между мъжката и женската природа. Мъжете и жените са различни – това се вижда ясно дори и от структурата на физическото тяло. Но физическото тяло е изградено около по-фини тела, наречена ментална рамка. Да, психиката на мъжете и жените също е коренно различна.

Откъде идват трудностите в общуването?

По принцип всички трудности в общуването идват просто от неразбиране на собствената им природа и абсурдни изисквания за противоположната природа. Всъщност жените може да изискват от мъжете да кърмят, а мъжете да носят торби с пясък. Само че, това не е толкова ясно, защото психичните процеси не се забелязват с окото.

Основната разлика между психиката на мъжете и жените

Основната разлика между психиката на мъжете и жените е, че мъжът има рационален характер, а жената е чувствена. Тоест, мъжкият свят се върти около идеи, логика, факти, а женският – около чувства, усещания и емоции.

От тази разлика произтичат и основните способности на двата пола.

Каква е мъжката психика?

Мъжът е склонен към стабилност в психическото си състояние, самоконтрол – това му позволява да действа рационално, без да се разсейва от емоции. Но той не е склонен към емоционална сърдечна комуникация, чрез която се предава любовта.

Понякога изглежда сух, безчувствен, не знае как да изразява и приема чувства – това е цената му за рационалност и ефективност в дейността.

Каква е женската психика?

Жената е склонна към силни чувства и емоции, тоест априори не е стабилна в настроението си – но знае как да изразява и приема чувства, да изгражда лични отношения, тясна комуникация между роднини, може да разбере добре всички.

Тя е чувствена, емоционална, почти няма самоконтрол, трудно й е да се концентрира върху нещо – това е цената й за способността й да приема, натрупва и да дава любов добре.

Сега, мили жени, нека тестваме вашето лично положение?

Отговорете си честно – страхувате ли се от негативните си емоции?

Идват ли ви мисли от рода на, че ако „се ядосам”, тогава съпругът ми също ще се ядоса или обиди, приятелката ми ще се изплаши и т.н.?

Ако да, тогава е време да го промените. Ако „не“ – имате голям късмет.

Жената не търпи „любовен дефицит“

Както можем да видим от описанието на женската природа, жените са много емоционални. Това означава, че жената не може да носи в себе си „любовен дефицит“.

Отрицателните емоции са продукт на липса на любов, което означава, че жените нямаме сили да приемем нещо в действителност, тъй като това изисква любов от нас (под формата на търпение).

Ако гневът я плаши, жената се опитва да го сдържа, контролира, потисне. Но това противоречи на нейната природа и нейният успех по този въпрос означава едно – тя потиска емоционалността си и губи способността да се чувства силно и следователно губи способността ефективно да приема, натрупва и предава любовта.

Тоест, става като мъж – сърцето е закорявава, после дори става цинично. Изглежда, че тя изобщо не може да обича, но пък, за сметка на това, в работата си е ефективна и стабилна.

Но факт е, че в женското тяло няма да има „мъжко“ щастие. Защото самото послание към такъв женски характер е липсата на любов и отхвърлянето на природата и най-дълбоките нужди на човека.

Никакво щастие няма да се роди от липсата на любов. Защото любовта е щастие. Движението на любовта през нас ни прави щастливи.

Какво да правим – как да получим и дадем любов?

Първо, помислете откъде взимате любов и къде я давате. Любовта се движи в общуването. Ако в живота има много негативизъм, това означава, че даваш повече, отколкото взимаш, тоест има по-неблагоприятна комуникация от неблагоприятната.

Благоприятна комуникация е когато настроението ви се подобрява, а неблагоприятна – когато се влошава.

По-добре е да изключим максимално неблагоприятната комуникация, с изключение на тази, която е свързана с нашите отговорности (за жената това е семейство и близки хора, работата не е задължение).

Отрицателните емоции при жената (с изключение на специалните женски дни на полуделите хормони) са сигнал, че животът не върви по правия път, че любовта отива напразно и лошата комуникация и животът скоро ще се пропука.

Затова, просто спрете да трупате дефицит. Истерията не е нищо друго, освен вик за помощ, който крещи: „Спешно се нуждая от много любов!“

Развийте способността спокойно да слушате и приемате неприятни неща

Колкото по-силен е умът и колкото повече любов има човек, толкова по-дълго той може спокойно да слуша неприятни неща.

Следователно е необходимо да спрете да натрупвате дефицит до състояние на истерия и малко по малко да отваряте сърцето си за съпруга си всеки ден.

Вечер, когато е в добро настроение (обикновено се нуждае от помощ за това, разтопете сърцето му с любовта си) – кажете му за това как сте прекарали деня си, какво е било доброто днес, кое ви е огорчило.

Дори и той да смята, че говорите женски глупости, пак ще се опита да ви даде. Но ако дори ви е послушал за минута, благодарете му за загрижеността, кажете колко е важно той да знае как да ви слуша.

Мъжът се нуждае от благодарност, а благодарността е любов

Мъжът се нуждае от благодарност, а благодарността е любов, затова постепенно ще иска да слуша повече. Така се развива умът му, дори той самият да не го разбира. И способността за слушане се развива.

В резултат на това, когато стане по-силен, той ще бъде по-търпелив към вашите по-силни емоции. Ще ви прегърне и каже: „Всичко е наред, скъпа“. И тогава страхът от гняв напълно ще изчезне. За него ще има само вълна от любов.

Направете от вашия мъж добър слушател

Просто трябва да запомните, че съпругът има две условия да слуша – разум (нищо не можете да направите, просто постепенно помагайте за развитието) и добро настроение (тоест, вътрешно щастие). Първо трябва да помогнете на мъжа да стане мил и след това да бъбрите по женски с него.

Превод и редакция: Лора Костова

3096

Similar Posts