Астрология

Годината на Черния воден заек: Какво ще ни донесе 2023

Какво ще ни донесе 2023

Новата година, която според китайската традиция ще бъде годината на Черния воден заек (или котка), ще започне на 22 януари 2023 г. и ще завърши на 9 февруари 2024 г.

 

Запознайте се със Заека, известен още като Котката

Както знаете, двойникът на Заека – Котката, винаги пада на краката си, избягвайки нараняване, поради което се слави като късметлия и любимец на съдбата. По природа Заекът е спокоен, уравновесен и скромен. Той не страда от липса на амбиция, но тя е развита умерено – точно толкова, колкото да постига целите си. Последните, като правило, не са високи, така че собственикът на новата година печели през цялото време. Заекът е незаменим в компания – той е дружелюбен, учтив, има приятни маниери, остроумие и достатъчно знания, за да поддържа разговора.

Сред недостатъците на Заека астролозите на първо място посочват неговата повърхностност. Хората, родени под знака на това животно, не „копаят дълбоко“ нито в науката, нито в чувствата. Това не означава, че са безразлични и несериозни, просто им стига нивото на знанията и усещанията, които получават и не се нуждаят от повече. Защо да носят допълнителен „товар“? Собственикът на новата година заменя дълбоките чувства със сантименталност, а фундаменталните знания с ерудиция.

 

Заекът е спокоен консерватор

Заекът е консерватор във всички области на живота, от политиката и финансите до личните дела. Представителите му не обичат промените, защото те нарушават спокойствието им и са готови на всичко, за да не се случи това. Доста трудно е да ги разбалансирате – за това трябва да се постараете много, а не всеки може да се справи с такова нещо. Така че, спокойно можем да предположим, че след годината на коравия – а понякога и жесток авантюрист Тигър, ни очаква спокойно време.

 

Можете да разчитате и на подобряване на финансовото си състояние

Заекът обича комфорта, уюта и благополучието и най-често постига това, което иска. Освен това хората, родени под този знак, рядко изкарват прехраната си с упорит труд – те успяват да уловят „вълната“, която ще ги отведе до гребена на успеха и лесно, без много стрес, получават средствата, необходими за комфортен живот. Зайците са хора с вкус, което се отразява както на външния им вид, така и на всичко, което правят и което ги заобикаля – особено на домашната среда. Къщата на Заека, като правило, е като снимка от списание и те могат да внесат уют и красота с минимални средства – за това не са необходими много пари.

„Искам да обичам, искам да разлюбя“

Характерът на домакина на 2023 също може да подскаже как ще се развият отношенията ни с хората около нас. Заекът умее да угоди на всички – представители на противоположния пол, началници, колеги, съседи… Той може да се влюби във всеки, отново без да прави нищо специално за това: просто Зайците са такива любимци, че няма как да не останете очаровани от тях.

Въпреки това, в личния си живот те, като правило, са решителни и остават близо до човека точно до момента, в който изпитват някакви чувства към него. След като почувстват, че от тях няма следа, нищо – нито чувството за дълг, нито децата, родени в брака, нито имуществените съображения могат да ги принудят да продължат връзката. И нито убеждаване, нито убедителни аргументи няма да ги накарат да променят гледната си точка – това, което смятат за мъртво, е мъртво.

През следващата година – с голяма степен на вероятност – много връзки ще се разпаднат. Говорим за такива, които вече са изживели своята полезност, така че не трябва да съжалявате за тях. Но Заекът не обича самотата: онези, които са останали без половинка, много скоро ще намерят нова – истинската им сродна душа.

 

Приятели и врагове

Кой ще бъде най-големият късметлия в годината на Заека?

Тези, които са родени в годината на Козата, Кучето, Глигана и, разбира се, в годината на самия Заек, могат да разчитат на най-добрите – както морални, така и материални условия. Заекът уважава Козата за нейната изисканост и артистичност, в Кучето цени лоялността и предаността, а Глиганът го впечатлява със своята сериозност.

Между Заека и Тигъра възникват двусмислени отношения. От една страна, те изглеждат от една кръв, тъй като и двамата принадлежат към семейството на котките: все пак според китайската традиция Заекът също е Котка – това е второто му превъплъщение. От друга страна, Заекът, макар и да не го признава пред себе си, тайно от всички завижда на Тигъра – той е по-силен и смел, а на стопанина на идващата година най-често тези качества му липсват. Затова той никога не пропуска възможността да направи малък мръсен номер на своя събрат, така че последният трябва да държи очите си отворени на четири.

Петелът дразни Заека с желанието си да се показва и да ругае, така че представителите на този знак трябва да са наясно – собственикът на годината от време на време ще ги събаря и ще им покаже мястото им

Заекът ще има най-лоши отношения с Плъха: вторият ипостас на собственика на годината, Котката, не може да го понася и представителите на знака ще трябва да вземат предвид този момент. За останалите знаци от китайския хороскоп годината ще се окаже горе-долу равномерна – без особени постижения, но и без сериозни провали.

 

Каква ще бъде 2023 – астрологична прогноза

Каква ще бъде 2023 – астрологична прогноза

Добрата стара традиция в новогодишната нощ да си пожелаваме щастие и берекет води началото си от древни времена.

Когато часовникът удари дванадесет пъти, масовото включване на положителни мисли изстрелва мощна енергийна вълна от доброта, така че започват да се случват истински чудеса! Астропсихологозите вече обявиха какво ни очаква през идващата 2023 година .

 

Под властта на водната стихия

Въпреки факта, че в края на януари, според китайските вярвания, агресивният авантюрист Тигър ще отстъпи място на по-спокойния и уравновесен Черен воден заек (Котка), стихията на годината няма да се промени – ние все още ще бъдем под егидата на водата. А това означава, че  както и през изминалата година/, ще бъдем затрупани от емоции, както положителни, така и отрицателни и страхове, върху които трябва да работим.

Съществува и голяма вероятност от природни бедствия и причинени от човека такива, свързани с водната стихия: наводнения, цунами, скъсване на язовири, преливания и разливи на големи реки. Трябва да се внимава и за всеки конкретен човек: не пренебрегвайте силата на водата, когато пътувате с воден транспорт или плувате на места, които традиционно се считат за опасни.

Водата ще се прояви и в обществения живот – най-вече с това, че ще излязат наяве тайни, укривани с години. Разбира се, на първо място, това ще засегне публичните хора – политици, културни дейци и дейци на изкуството: след като са научили техните тайни – понякога срамни – медиите ще вдигнат вълна от негативизъм, която може да струва на тези хора кариерата им. Въпреки това, тези, които е малко вероятно да привлекат вниманието на пресата, също трябва да пазят своите тайни: малко вероятно е тяхното разкриване да зарадва приятели и членове на семейството.

 

Меркурий в Козирог и Марс в Близнаци

Характерът на годината до голяма степен определя нейния първи месец, като значителна част от него ще премине под знака на ретро-Меркурий в знака Козирог и Марс в знака Близнаци.

От една страна, ще бъдем преследвани от усещане за дежавю, което ще бъде осигурено от среща със стари приятели и появата на хора от миналото. Във всеки конкретен случай трябва да си зададете въпроса защо всъщност определен човек се е появил в живота ни точно в този момент? Важно е да запомните, че нищо няма да се случи просто така – всичко има своя причина и следствие.

От друга страна, по това време, и вероятно, през цялата година, не трябва да разбивате стени с главата си – резултатът все още няма да е добър. По-добре е да изчакате, докато съдбата не свърши своето: това определено ще се случи, но в строго определено време.

 

Юпитер: Преход от Овен към Телец

В началото на 2023 г. Юпитер – планетата на законодателството и морала, ще бъде в агресивния знак на Овен, което ще засегне личния живот на всеки отделен човек. Много неща в нашия живот ще се случат изневиделица.

Но нека не забравяме, че Овенът е знак на къси, спринтови разстояния, той не е способен голяма издръжливост, така че можем да предположим, че следващата пролет добрата енергия ще движи света.

Освен това, на 17 май Юпитер ще премине от знака Овен към първите градуси на знака Телец, което ще формира положителен и обещаващ поддържащ аспект към Слънцето.

Телецът е земен знак, отговарящ за финансите и ресурсите. Финансовото ни състояние ще се подобри.

 

Заекът (Котката) обича резултатите

Горното се потвърждава от факта, че собственикът на следващата година, Заекът (Котката), според китайската традиция, принадлежи към тройката на така наречените „завършващи“ знаци, където Козата и Глиганът са неговата компания. Най-често в такива години завършват някои глобални процеси, които вече са изиграли своята роля в историята на човечеството и трябва да останат в миналото.

 

Черната луна в знака Лъв

Друг астрологичен момент, който може да бъде важен за целия свят, е навлизането на Черната Луна или Лилит (отдалечена точка в орбитата, където светлината и божествената енергия не достигат) в знака Лъв. Тя ще остане там девет месеца, от 8 януари до октомври 2023 г. Както знаете, Черната луна идва да попита как е живял човек от последното й посещение, къде е съгрешил и за какво трябва да отговаря.

Очакват се възмездия и промени.

2694

Similar Posts