Любов и връзки

Готов ли съм връзката ми да премине на следващо ниво: Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

Готов ли съм връзката ми да премине на следващо ниво- Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

Спомням си, че веднъж ме попитаха – С приятеля ми сме заедно вече повече от година, но не знам дали съм сигурна, че той е човека за мен и дали съм готова връзката ни да премине на друг етап.

Сигурна съм, че много други хора си задават този въпрос. Поради тази причина ще ви напиша, това което всъщност отговорих.

 

Случва ли се партньора ви да поставя вашите нужди пред неговите?

Това само по себе си означава, че държат неистово много на вас. Вие дори може да не забележите това, а да го разберете в последствие или дори да не узнаете изобщо.

Може да се изрази по всевъзможни начини, например да е имал уговорка с приятели, но след като е разбрал, че сте имали тежък ден да я отмени, да останете заедно и да ви накара да се усмихнете, да се погрижи поне вечерта ви да е страхотна. Друг пример да е събирал пари, за да си купи нещо, но на вас ви се скапва колата и той влага тези пари за ремонт. Примерите, които мога да дам са многобройни. Важното в случая е, че поставя вашите нужди пред неговите собствени, а знаем каква рядкост е вече това.

 

Когато говори за бъдещите си мечти, не казва „аз“, а „ние“!

Забележите ли това е сигурно, че за него/нея вече връзката ви е на следващо ниво. Това е сигурност. Хубаво е да си част от мечтите на човека до себе си. Този начин на изразяване може дори да не ви направи впечатление, но говори много за това как се вписвате в бъдещите планове на половинката си. Когато заговори в „ние“, можем да кажем, че „кастинга“ е приключил и вие сте „победителя“.

 

Как се чувствате в негово присъствие и в негово отсъствие?

Когато сте заедно усещате ли се спокойна? В неговата компания имате ли нужда от нещо друго? Когато е до вас останалия свят спира ли да съществува? Можете ли да споделите всичко с него? Готов ли е той да ви изслуша, без значение, колко е изморен? Любимото ви време от деня, вечерите с него ли са? Ако отговорите на всички въпроси са „да“, тогава, защо се колебаете. Не е ли това най-важното в една връзка – да си сигурен и спокоен с човека до теб.

 

Когато не сте заедно, броите ли часовете, докато се видите? Усещате ли, че част от вас, сякаш я няма? Щом ви се случи нещо хубаво през деня, той ли е първия човек, на когото звъните? Мислите ли през деня, как е? Правите ли планове съвсем малки, как ще прекарате вечерта, кой филм да гледате? Ако и тук отговора е „да“, то тогава Бинго, това е вашия човек.

 

Познавате се толкова добре, че дори не е нужно да говорите:

Това може да дразни останалите на моменти, но това изобщо не трябва да ви притеснява. Например случва ви се единия от вас да е мислил за определена храна за вечеря и се оказва, че вие сте купили точно същото, без да сте го коментирали предварително (и това не се случва за първи път). Или когато гледате нещо по телевизията и ви направи впечатление и двамата казвате едно и също едновременно. Когато излизате с приятели, ако нещо или някой ви е ангажирало вниманието само като се погледнете и разбирате, че мислите отново еднакво. Щом се усещате по такъв начин, то значи душите ви са вече свързани.

 

Не забравяйте, че отношението и уважението, което получавате от човека до вас е най-важното в една връзка. Външния вид и секса са до време, но отношението е завинаги.

Автор: Дидка Минкова-Каломенска

320

Similar Posts