Стайлинг Стил

Грим според формата на лицето: Правила за гримиране, които ще ви направят съвършена

Как да се гримираме според формата на лицето? Ето правилата, с които трябва да се съобразите за съвършена красота.

Кръгло, удължено, обърнат триъгълник или лице с форма на сърце – какво е вашето лице? С правилния грим според неговата форма ще изглеждате още по-красиви. Ето какви съвети можем да дадем по този повод.
Целта на гримирането е да се придаде овална форма на всяко лице. По-тъмните нюанси се нанасят по рамката на лицето, а по-светлите подчертават извивките ви. Ако не сте сигурни каква е вашата форма, вържете косата си и проследете формата на лицето си.

Удължено лице

гримиране на удължено лице
Характеристики: високо чело, дълга брадичка, целта на грима е да го съкрати визуално.

Нанесете тъмен фон дьо тен (1-2 тона по-тъмен от цвета на кожата ви) по линията на косата и върха на брадичката. Разнесете много добре. Трябва да подчертаете скулите, за да отвлечете вниманието от челото и брадичката. Нанесете бронзант върху бузите и скулите с пухкава четка. Разнесете леко към линията на косата с кръгови движения. Така лицето ще изглежда нежно и красиво.

Лице с форма на сърце

гримиране на лице с форма на сърце

Характеристики: по-широко чело, заострена брадичка, целта на грима е лицето да изглежда симетрично.

Нанесете по-тъмен фон дьо тен (1-2 нюанса по-тъмен от цвета на вашата кожа) на челото, чак до слепоочията. Сложете отстрани на носа, за да не изглежда лицето толкова широко. Разнесете хубаво. Този тип лице има високи скули, което е страхотно и трябва само да ги подчертаете с руж. Не слагайте твърде много.

Кръгло лице

 

гримиране на кръгло лице

Характеристики: широки бузи, целта на грима е лицето да изглежда овално.

Нанесете тъмен фон дьо тен (1-2 нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви) върху слепоочията, скулите и брадичката. Използвайте светли нюанси за зоните под очите (хайлайтър) и около устата, както и в средата на челото в Т-образната зона. Нанесете руж от скулите до ъгълчетата на устата. Нанасяйте с пухкава четка и кръгови движения.

Квадратно лице

гримиране на квадратно лице

Характеристики: широко чело, ъглови челюстни кости, целта на грима е да омекоти острите черти.

Нанесете по-тъмен фон дьо тен (1-2 нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви) върху страните на челюстта, челото и слепоочията. Използвайте хайлайтър над скулите, в средата на челото и върху брадичката. Разнесете хубаво. Ружът трябва да се нанесе съвсем леко директно върху скулите.

Овално лице

гримиране на овално лице

Характеристики: перфектна форма на лицето.

Може да поставите хайлайтър в средата на челото и брадичката. Така ще подчертаете зоните. Нанесете по-тъмен нюанс грим върху скулите, за да ги подчертаете. Разнесете добре. Използвайте дебела пухкава четка за ружа и го нанесете под ъгъл от бузите до линията на косата.

909

Similar Posts