Красота Стайлинг

За сияйна и красива кожа: Хранене при различни кожни проблеми

Хранене при различни кожни проблеми

Съществуват много причини, които водят до кожни проблеми като акне, зачервяване, лющене поради липса или излишък на хранителни вещества. За да не се случи това, специалистите предлагат няколко диетични съвета.

 

На първо място, ако имате кожни проблеми, трябва да изключите проблеми със стомашно-чревния тракт, тъй като състоянието на храносмилателната система се отразява преди всичко в красотата на кожата и косата.

 

Хранене при зачервяване на кожата на лицето

Трябва да изберете отговорно храната. Някои храни и напитки (подправки, пушени меса, червено вино) разширяват кръвоносните съдове, което води до зачервяване на лицето. Необходимо е да се откажат от пикантни храни и да се ограничи консумацията на алкохол.

 

Хранене при акне

Всеки знае, че когато ядете много пържени картофи, се появяват пъпки. Но не олиото, в което са приготвени, допринася за образуването им, а самите картофи. Неотдавна учени изследваха жителите на Нова Гвинея и Парагвай и установиха, че те нямат нито една пъпка по лицата си. Работата е там, че диетата им не съдържа прости въглехидрати (хляб, бонбони, тестени изделия, ориз, картофи). Тези храни повишават количеството инсулин в кръвта, което допринася за появата на акне. Храната им се състои от протеини, пресни плодове и зеленчуци. За да предотвратите появата на акне, трябва да консумирате въглехидрати, които се усвояват по-дълго. Те се намират в храни като кафяв ориз, твърда паста и пълнозърнест хляб.

 

Хранене при лющене на кожата

Лющене на кожата на лицето възниква, ако не консумирате мазнини. При недостатъчен прием на мазнини тялото се лишава от витамин А, който помага да се спаси тялото от ранно стареене. Ако имате склонност към напълняване, добавяйте към салатите си зехтин, ядки и авокадо.

 

Хранене при възпаление и бръчки

За намаляване на възпалителните процеси в тялото, които водят до запушване на кожните портове и образуване на бръчки, помага консумацията на мастни аминокиселини (Омега-3 и Омега-6). Те се съдържат в рибата, ядките (бадеми, лешници) и лененото масло.

 

Хранене при пожълтяване на кожата

За да предотвратите пожълтяването на кожата, трябва да изключите черния чай и кафето от диетата си. Наблегнете на сокове, за предпочитане прясно изцедени, ферментирали млечни продукти и негазирана минерална вода.

 

В заключение специалистите напомнят, че за да бъде кожата здрава, е необходимо да се храним здравословно и да заложим на правилен режим, защото почивката е неразделна част от нормализирането на кожата.

10

Similar Posts