Във форма Отслабване

Идеалната вечеря: Какво да ядете в края на деня, за да отслабнете

Какво да ядете в края на деня за да отслабнете

Кои са най-добрите продукти, от които можете да приготвите вкусна и здравословна вечеря и да отслабнете?

Според диетолозите Лаура Бурак и Лорън Манакер от вечерята зависи дали човек може да отслабне или не. Затова трябва да се погрижите за него, ако искате да се отървете от излишните килограми и да се чувствате по-здрави като цяло.

На първо място, всички хранения през деня трябва да бъдат по-хранителни, но вечерята и междинните хранения в края на деня да са по-леки.

Диетолозите отбелязват, че е по-добре да намалите значително вечерните порции за отслабване. Също така, не забравяйте, че дори такива питателни и здравословни храни като авокадо, риба, ядки са доста калорични. Затова не трябва да се злоупотребява с тях.

 

Какво тогава е добро за вечеря, ако трябва да се отървете от излишните килограми?

Най-добрият ви залог е да изберете зеленчуци без скорбяла, които са с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на калории. По-специално, това са карфиол и брюкселско зеле, цвекло, зелен фасул, броколи, праз. Можете да добавите към вечерната диета и протеинови храни. За вечеря са подходящи птиче месо, гъби, яйца и говеждо месо.

Също така е важно да запомните още едно правило. За вечеря храната е по-добре да се готви на скара или да се пече. Откажете пърженето, защото това може да доведе до излишни килограми.

Лаура и Лорън препоръчват да обърнете внимание и на храни с питателни въглехидрати. Сред тях са леща, царевица, киноа и боб.

361

Similar Posts