Декорация

Идеи за декорация на дома: Как да украсим дома с картини

идеи за декорация на дома с картини

Хармоничният интериор се състои от много елементи: избор на цветове, стилни мебели, декоративни елементи. И красивите картини в интериора също са важна част от дизайна. Няма значение в какъв размер ще ги изберете, за да украсите вашия дом, при всички случаи те ще вдъхнат нов живот на всяко едно помещение.  

 

 

Как да украсим дома с картини-идеи за декорация

снимка: kartini.bg

Ролята на красивите картини в интериора

Обикновено сме свикнали да гледаме на картините в интериора като на обикновен декоративен елемент, но те са много повече от това. Не е тайна, че декорът на дома или офиса могат да разкажат много за характера и мирогледа на своя собственик. Ето защо, поставяйки такъв един страхотен акцент във вашия модерен интериор, вие не просто декорирате, а изразявате себе си, разкривате вътрешния си свят.

Идеи за декорация с картини-модерен интериор

снимка: kartini.bg

Картини в интериора – как изкуството влияе върху нашето настроение и светоусещане

Също така, известно е, че цветовете и тяхното съчетание в голяма степен са отговорни за нашето настроение и светоусещане. Обграждайки се с подходящите картини в интериора, вие реално задавате тон на вашия ден.

Дали ще бъдем тъжни и носталгични или пък ще сме изпълнени с радост и оптимизъм, това зависи от много неща, включително и от декорацията на жизненото пространство.

Картини в интериора-идеи за декорация на дома

снимка: kartini.bg

Да украсим дома с картини – картини в интериора, които отразяват вътрешния ни свят

Една гола стена, макар и издържана в подходящ нюанс, няма как да привлече внимание. Но ако поставим там подходяща картина като акцент, тогава комбинацията от тонове и форми ще трансформира интериора по невероятен начин и същевременно ще отрази вътрешния свят на своя собственик. Дори и най-скромното помещение ще придобие нов облик, превръщайки се в уютно и топло кътче, което не ти се иска да напуснеш…

Достатъчно е да подберете картините с вкус, съобразно стила на останалата част от помещението.

Идеи за декорация с картини - как да изберете картина

снимка: kartini.bg

Идеи за декорация с картини – как да изберете картина, която да отговаря на вашия интериорен стил?

Всеки един интериорен стил може да бъде оживен с помощта на картини.

Нека да разгледаме няколко примера.

 Как да украсим дома с картини тип пейзажи

Няма нищо по-релаксиращо от това в дома да има картини пейзажи.

Очарователните водоеми, планини, гори ни карат да мечтаем и да се потопим в приятни емоции. Картините с природна тематика изглеждат особено добре в по-големи размери. Така се създава реалното усещане, че сме част от този вълшебен свят.

Картини за декорация – абстрактни картини за декорация на дома

Идеи за декорация- Декорация с картини

снимка: kartini.bg

Ярките петна и линии, съчетани в удивителна композиция, карат човек да се замисли и да потърси техния скрит смисъл.   Абстрактните образи са преди всичко емоции и философия. Това също е сигурен начин за изразяване на вътрешните ни чувства чрез красиви интериорни акценти.

Картини в интериора

снимка: kartini.bg

Идеи за декорация с картини натюрморти

Изобразяването на неодушевени предмети върху платна носи особен чар. Но е важно да се подберат такива картини, които изглеждат възможно най-реално.

Идеи за декорация с картини натюрморти

снимка: kartini.bg

Само тогава композицията ще бъде разкрита по правилния начин.

Модерен интериор и съчетание на картини с тапет

Тапетът е самодостатъчна декорация на стените, но това не означава, че не може да се акцентира върху неговата красота с някой интересен и хармонично свързан акцент.

С монохромния дизайн всичко е просто. Можете да окачите всяка картина, ако тапетите са едноцветни и издържани предимно в нюансите на белия и бежовия цвят. Основното нещо е да свържете избора на картина с цветовата схема на останалия декор.

Как да съчетаем цветни тапети и картини в интериора?

Ярките щампи на тапета не се съчетават добре с картини. Разбира се, както всяко правило, тук също има изключения. Ако имате голяма стена, която мислите, че ще бъде удачно да допълните с някоя прекрасна картина като акцент, може да  опитате.

Картини за декорация-модерен интериор

снимка: kartini.bg

Каква е тайната?

Картината ще изглежда чудесно върху цветния тапет, но само ако нейните изображения визуално продължават темата. Ако поставите картината правилно, можете да постигнете и 3D ефект. Акцентният елемент ще се открои от цялостната композиция и ще излезе на преден план.

Стените, покрити с тапети с флорални мотиви, могат да бъдат украсени с картини с изображения на подобна тема. Тази техника се използва широко в интериорните стилове Арт Деко и Кънтри.

Модерен интериор и декорация с картини – няколко важни аспекта

Идеалното ниво на позициониране на картините е нивото на очите. Така ще ви бъде по-удобно да се възхищавате на творбата, а и по-лесно ще я монтирате на стената. Ако желаете да закачите няколко картини едно до друго, спазвайте разстояние от 2-3 см между тях. Това важи с пълна сила за модулните картини, които ви показваме.

Модерен интериор и декорация с картини

снимка: kartini.bg

Ако жилището е с висок тавани, дайте предпочитание на хоризонталното разположение на картината, тъй като вертикалните творби визуално ще удължат още повече стените.

Картините могат да се използват както за акцент на стени, така и за оползотворяване на свободното пространство над мебелите.

Идеи за декорация с картини

снимка: kartini.bg

Все пак, когато монтирате картини в интериора, трябва да следите да не се получи така, че да се слеят визуално с декора. Те трябва да са в хармонично единство с него, но не и да се „губят“ на фона му. Защото така неминуемо ще се провали тяхната роля на фокусен център.

Най-често допусканите грешки при позиционирането на картини в интериора

Стена с картина със сигурност ще привлече вниманието. Помислете за това при проектирането и се опитайте да обмислите композицията предварително.

Вземете предвид размера на картините. Твърде малката картина просто ще се изгуби на фона на една голяма. Обратното също не е препоръчително –  в малко помещение, една голяма картина просто ще „изяде“ пространството.

Картини в интериора-идеи за декорация

снимка: kartini.bg

При декорация на интериора с картини  добрият вкус трябва да е на първо място.

Изберете внимателно точното място, където ще окачите картината. Ако направите това безразборно, резултатът ще е безполезна смесица от елементи, вместо красиво проектирана стена.

Не оставяйте твърде големи пролуки между елементите на модулните картини. Оптималната пролука е 4-10 см. Колкото по-големи са картините, толкова повече пространство трябва да бъде оставено между тях.

Как да украсим дома с картини

Желаем ви приятно декориране!

Картините от снимките в статията са налични в сайта kartini.bg Разгледайте и останалите предложения, идеите са много и всички те са прекрасни!

231

Similar Posts