Любопитно Новини и анализи

Измамници откраднаха толкова много пари, че ги раздадоха на улицата и купиха коли на непознати

Измамници раздадоха купища откраднати пари

Измамниците „спечелили“ толкова много пари, че не знаели къде да ги харчат.

Във Великобритания беше разкрита банда измамници, които, използвайки схема за криптовалута, откраднали биткойни на стойност £22 милиона. Това са толкова много пари, че те започнали да ги раздават направо на улицата и купували коли на непознати, които срещали в кръчмите, пише manchestereveningnews.co.uk.

Джеймс Паркър, заедно с четирима съучастници, измисли схема за незаконно теглене на пари от крипто борса. Така откраднали 22 милиона паунда и станали толкова богати, че не знаели къде да оставят плячката. Затова започнали да раздават сертификати за £5000 направо на непознати от улицата. Лидерът на бандата Джеймс Паркър дори купил по една кола на напълно непознати хора, които срещнал в кръчма.

Измамници раздадоха купища откраднати пари

Снимка: manchestereveningnews.co.uk

Друг член на бандата пък си купил елитно имение.

След като обирджиите били заловени, полицията иззела от тях сума ти вещи – елитни часовници, недвижими имоти и автомобили, закупени с откраднатите средства.

„Мащабът на измамата в този случай е зашеметяващ и доведе до това, че заподозрените буквално разполагат с повече пари, отколкото могат да похарчат. Бих искал да отдам дължимото на всички агенции, които работиха в тясно сътрудничество, за да изправят тези хора пред правосъдието“, каза сержант Дейвид Уейнрайт от отдела за измами в полицията на Ланкашир.

Организаторът на бандата не доживя до процеса и почина през 2021 г. Останалите четирима от групата са осъдени от една година условно до шест години затвор.

394

Вижте още:

Similar Posts