Психология

Използвайте ги правилно: Какво представляват утвържденията и как да променим живота си с тяхна помощ

Утвърждения - как да ги използваме правилно

Утвържденията се използват за внасяне на различни благословии в живота. Но как да ги използвате правилно, за да постигнете успех?

Можете да повтаряте колкото искате: „Аз съм най-чаровната и привлекателна“ и да срещате безразлични мъжки погледи. Можете да си повтаряте: „Аз съм магнит за пари!“, но отново да броите стотинките си, чудейки се дали ще стигнат за пътуване в метрото. Можете да облепите целия апартамент със стикери с надписи „Аз съм успешен“ и да седите без работа месеци наред.

 

Как така? Нали трябва да се настройваме по положителен начин?

И така, каква е уловката? Защо утвържденията не помагат и какво е необходимо, за да се получи всичко както искаме?

 

Подсъзнанието не ни чува

Четейки или казвайки „правилната“ фраза, ние се обръщаме към съзнанието. То анализира думите и речта като цяло. Но нашето съобщение има грешен адресант. Всъщност, целият ни живот изобщо не се управлява от интелигентния неокортекс – горния слой на мозъка, който отговаря за логиката и знанието. Цели 96, а дори и 98 процента зависим от реакциите на подсъзнанието.

 

Какво представляват утвържденията и как могат да променят живота ни?

Подсъзнанието не разбира думите. Изобщо. То възприема само емоции, образи, миризми и телесни усещания. Подсъзнанието работи с настройки – онези програми, които получаваме през целия си живот. Комплектът им е индивидуален за всеки от нас. В резултат на това имаме няколко милиарда варианта на реалността на Земята, всеки със своя собствена…

 

Ако искаме да поправим нещо в нашия свят, ние се обръщаме към собствения си мозък. Това е правилно. Но ако не „зашием” утвърждението в подсъзнанието, то ще си остане безполезно разтърсване на въздуха.

 

Откъде да започнем?

Първо изберете утвърждението, което ви подхожда най-добре. Кажете положителните фрази на глас или на себе си, като се вслушвате в собствените си чувства. Не трябва да имате и най-малкото чувство на отхвърляне, утвърждението трябва да бъде възможно най-приятно и приемливо за вас.

 

Без да използвате частици „не“ и „нито“ или думи с негативна конотация. Например, вместо „Никога не се разболявам“, трябва да кажете „Винаги съм здрав“, вместо „Не съм беден“ – „Живея в изобилие“.

Когато съставяте утвърждението си, използвайте само фрази в сегашно време: не „Искам да се омъжа за принц“, а „Аз съм принцеса, съпругът ми е принц“. Защото желанието също е действие, понякога продължаващо много дълго време.

 

Мечтайте ярко

Сега е време да запознаете подсъзнанието си с вашето утвърждение. Самото изказване е безполезно. Така че говорете и си представяйте! Ярко, с подробности, опитайте се да „видите“ мечтата си в детайли.

Колкото по-ясна е картината, толкова по-лесно подсъзнанието ще я приеме за реалност и ще я „прикачи” към себе си като инсталация. Ако целта ви е например да интервюирате за мечтана работа, представете си офиса, в който се провежда интервюто.

 

Кой седи срещу вас? На коя маса сте? Какъв цвят са завесите на прозорците? Слънчево ли е навън или светят лампи? С какво сте облечени? Предложиха ли ви кафе? Ако да, в каква чаша? Изживейте този момент колкото можете по-детайлно и истински.

Нека вашето подсъзнание запечата вашата снимка в полето „успешен опит“. Веднага щом попаднете в подобна ситуация, подсъзнанието ще реши, че вече знае как да действа и всичко ще върви като по часовник.

 

Свържете усещания и емоции

За да работи утвърждението по-бързо, подсилете го с усещания. Представете си миризмата на любимия ви парфюм, топлината на чаша чай, гладкостта на полирана маса. И тогава – вашата радост от фразата: „Всичко е наред, назначаваме ви! Донесете документите си утре.“

Или от всяка друга фраза, която искате да чуете. Как ще реагирате, когато мечтата ви се сбъдне? Опитайте се да погледнете в щастливия момент – какво ще направите? Колкото по-ярки са емоциите ви, толкова по-лесно ще проникнат в подсъзнанието. И толкова по-близо ще бъдете до мечтаната ситуация. На върха на емоциите информацията лети в мозъка!

Между другото, затова семейните скандали са толкова трудни за понасяне. Ето защо и емоционалните, харизматични оратори са толкова успешни. Емоциите са тежка артилерия, използвайте я за вашите най-важни цели.

 

Доверете се на света

Само не забравяйте, че подсъзнанието винаги избира най-краткия път към желаното. И не винаги това е очевидно. Ако сте решили например, че искате да станете мениджър и сте се представяли начело на компанията, не се изненадвайте, ако получите предизвестие за съкращаване. Може би първата стъпка към бъдещото ви кариерно излитане трябва да бъде точно това.

 

 

Бъдете по-гъвкави, опитайте се да виждате възможности вместо пречки

Не се страхувайте да предприемете стъпки в нова посока и винаги се програмирайте за успех. Светът е изобилен и щедър. Ако нещо не работи веднага, просто опитайте отново.

Може би имате нужда от допълнителен опит за опит или някаква съдбовна среща.

Поддържайте вяра в успеха, обградете се с положителни мисли и … всичко определено ще се получи!

1675

Similar Posts