Мода Стайлинг Стил

Източник на енергия и увереност: Какво трябва да имаме в гардероба си

Какво трябва да имаме в гардероба си

Животът е непрекъснат поток от събития, които изискват сила на волята и самочувствие. За да посрещнем предизвикателствата на ежедневието с усмивка на лице. В такива моменти трябва да намерим нещо, което ще ни помогне да възстановим вътрешния си баланс. И тук ще помогне така нареченият ресурсен гардероб. Какво представлява той?

Какво е ресурсен гардероб и как работи?

Първо, заслужава да се отбележи, че ресурсният гардероб не е просто набор от дрехи, а по-скоро начин да поддържате психологическия си комфорт и да намерите вътрешен баланс чрез избора на определени елементи от облеклото. Този подход е разработен от стилисти и психолози и има за цел да гарантира, че определени дрехи могат да ни подкрепят в различни житейски ситуации, да допълват настроението ни и да имат положителен ефект върху нашето благополучие.

Важно е да се отбележи, че съставянето на ресурсен гардероб е индивидуален процес и зависи от вашите предпочитания, начин на живот и моментно емоционално състояние.

 

Нека да разгледаме няколко примера за това как можете да изберете своя ресурсен гардероб.

 

Гардероб за тишина и спокойствие

Ако животът ви е пълен със стрес и бързане, може да ви липсва мир и спокойствие. Опитайте се да си представите себе си като свободна практика в Бали, наслаждавайки се на изгреви и залези сред природата. Вашият ресурсен гардероб може да включва леки, естествени материи, прости силуети и приглушени нюанси като млечно, лилаво, бебешко зелено, синьо и пепел от рози.

Тези цветове и материи ще ви помогнат да останете спокойни и уравновесени дори в най-трудните моменти.

 

Гардероб за увереност и решителност

Ако сте изправени пред ситуации, които изискват от вас да сте силни и решителни, може да ви бъде полезно да си представите себе си като успешна бизнес жена, собственик на фабрики, например. Добавете към гардероба си червен костюм с панталон с вталено сако и високи токчета.

Тази визия ще ви помогне да се почувствате по-уверени и смели, ще повиши самочувствието ви и ще ви стимулира да постигнете желаните резултати.

 

Гардероб за себеизразяване и разкриване на вашата личност

Понякога се чувстваме резервирани и оттеглени от света, въпреки че в нас се крият страстни желания и интереси. В този случай опитайте да експериментирате със стила си и добавете елементи към гардероба си, които ще ви помогнат да изразите своята индивидуалност. Например, ако  предпочитате широки дънки, маратонки и тениски, сменете ги с ефирна рокля с флорален принт. Носете я до кварталния магазин и постепенно излизайте с нея и на други места.

Невероятно е  как една дреха може да промени начина, по който виждате света и себе си. Но ще се убедите сами.

142

Similar Posts