Новини и анализи

Известната римска резиденция на Берлускони се преобрази в пресцентър за чуждестранните журналисти

Грандиозната римска резиденция, където бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони имаше политически щаб и организираше секс партита, е преобразена в пресцентър за чуждестранни журналисти.

Берлускони, който почина през юни миналата година на 86-годишна възраст, беше доминираща фигура в италианската политика от 90-те години на миналия век насам, беше въвлечен в корупционни скандали и така наречените „бунга-бунга“ секс афери.

През периода 1996-2020 г., той използваше част от сградата на Палацо Грациоли като свой дом.

Сега тази резиденция с площ от 1600 кв. м е преобразена в офис и пресцентър за конференции на Асоциацията на чуждестранната преса в Италия.

Асоциацията на чуждестранната преса е организация, основана през 1912 г., която предоставя услуги и помощ на кореспонденти на чуждестранни вестници в Италия. Италианското правителство обикновено плаща наема за асоциацията, а новият сграден комплекс е открит във вторник от италианския президент Серджо Матарела.

Тази резиденция е само една от многото имоти на Берлускони в цяла Италия. През времето, когато е живял там, той имал офис с бронирани прозорци и двойно легло с балдахин, подарено от руския президент Владимир Путин, който е бил личен негов приятел.

Резиденцията е била център и за проституция. Бизнесменът Джанпаоло Тарантини е осъден за набиране на момичета на повикване, които да участват в нощните партита на Берлускони в Палацо Грациоли с надеждата да получат услуги от тогавашния министър-председател.

Въпреки това, новият пресцентър представлява ново начало за сградата, която вече служи на своята нова цел – като място за срещи и обмен на информация за чуждестранните журналисти в Рим.

5
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts