Мода Стайлинг

Как да изберем бански според фигурата

Как да изберем бански

Правилният бански е този, в който изглеждате добре и се чувствате комфортно. Важно е банският да подчертава фигурата ви и да е удобен. Всяка жена, обаче, знае колко трудно може да бъде пазаруването на бански. Затова, за да ви помогнем, събрахме най-важните съвети, които трябва да знаете, за да намерите идеалното облекло за летния сезон.

Определяне на формата на тялото

Това е първата стъпка в намирането на перфектния бански за вашия тип тяло. Има различни типове тяло и много индивидуални нюанси. За да разберете какъв тип тяло е вашата фигура, трябва да направите измервания на тялото. Когато измервате, уверете се, че метъра не е нито прекалено стегнат, нито достатъчно хлабав, за да получите най-точните показания.

Рамо – Измерете частта около рамото си.

Бюст – Измерете около най-пълната част на гърдите си.

Талия – Измерете най-тясната част на талията си.

Бедра – Измерете най-широката част на бедрата си.

След като направите измерванията, сравнете ги със стандартна диаграма на типа тяло, за да определите вашето. Има пет основни типа тяло, а именно форма на круша, форма на ябълка, форма на пясъчен часовник, права форма и форма на обърнат триъгълник.

Бански за фигура пясъчен часовник

Този тип фигура се характеризира с малка и добре изразена талия, често с 20-30 сантиметра по-тънка от бюста и ханша. Обикновено бедрата са с около 2-8 сантиметра по-широки от бюста. Външният вид като цяло е добре балансиран и формата имитира формата на пясъчен часовник, откъдето идва и името.

Ако вашият тип тяло попада под тази форма, ето за какво да внимавате, когато пазарувате бански костюми:

* Едноделните бански с разрези отстрани ще помогнат за подчертаване на талията.

* Избягвайте долнище с допълнителни украси като воалчета, тъй като те само ще добавят допълнително тегло.

* Избягвайте долнище под формата на шорти, тъй като те ще скрият извивките ви и ще ви придадат квадратна и масивна фигура.

* За жени с този тип фигура повечето бански ще подхождат, основното е, че те подчертават най-добрите ви предимства и характеристики.

Бански за форма на круша

Крушовата форма на тялото се определя от дефинирана талия, която елегантно прелива в широки бедра, които обикновено са много по-големи от бюста.

 

Ето няколко съвета за жени с форма на круша, когато купуват бански:

* Горнище с подплънки ще ви помогне да създадете илюзията за пълни гърди.

* Изберете горнище с допълнителни детайли като ресни.

* Трябва да избягвате тези допълнителни части в долната част на бикините.

* Експериментирайте с бански костюми с хоризонтални ивици на гърдите, за да изглеждат по-пълни и да балансирате долната част.

Бански за фигура „ябълка“

Формата на тялото ябълка се определя от талията и бюста, който е по-голям от ханша. Талията има тенденция да е по-близо до ханша, докато бюстът е по-пълен и закръглен, което придава на горната част по-пълна форма.

Ето няколко съвета за жени с форма на ябълка, когато пазаруват бански:

* Избягвайте бански костюми с допълнителни детайли около средната част, за да запазите талията надолу.

* Изберете бански костюми от една част, които покриват корема, особено тези, които са визуално стилизирани, за да придадат илюзията за по-дълъг торс.

* Експериментирайте с щампи отстрани на банския си костюм, за да балансирате фигурата си. Идеята е да се създаде модел, който позволява на очите да се движат лесно по тялото, вместо да се забиват в бюста или средата на тялото.

* Изберете поддържащо горнище с дебели презрамки, които ще осигурят достатъчно опора за големия бюст.

Бански за права или правоъгълна форма на тялото

Както подсказва името, този тип тяло е право, поради минималната разлика в размера. Тук измерванията на бюста, талията и ханша обикновено правят разлика от 5 до 8 сантиметра. Жените с такава физика трябва да избират бански костюми, които създават илюзията за закръгленост.

Как да създадете този ефект?

* Изберете бански с много детайли – колан, пискюли и различни декорации както отдолу, така и отгоре. Идеята е да добавите обем към тези зони.

* Всеки дизайн, който ви кара да изглеждате по-големи в долната част, ще ви свърши работа.

* Цял бански със странични разрези ще придаде илюзията за тънка талия и ще направи фигурата ви да изглежда по-пълна.

* Експериментирайте с модели, които имитират линиите на фигура пясъчен часовник, за да създадете илюзията за по-тясна талия.

Бански за фигура с обърнат триъгълник

Формата на тялото с обърнат триъгълник е друг тип тяло, характеризиращо се с по-широки рамене и бюст, липса на дефиниция в талията и тесни бедра. Този тип фигура се среща по-често при жените, занимаващи се със спорт, оттук и атлетичното телосложение. За да намерите идеалния бански, трябва да изберете бански, който стеснява областта на гърдите, като същевременно подчертава талията и ханша.

Препоръки:

* Изберете потник с деколте, вместо обичайните горнища, които ще направят бюста ви да изглежда по-голям, отколкото е.

* Изберете допълнителни детайли и декорации, които създават илюзията за по-широки бедра.

Общи съвети, които трябва да следвате, когато пазарувате бански костюми:

* Обърнете специално внимание на вида на материала. Полиестер, найлон, полиестерна смес и еластан (спандекс и ликра) са най-препоръчваните видове тъкани при закупуване на бански. Те са издръжливи, лесни за почистване, устойчиви и не се износват. Те се разтягат лесно, което означава, че прилепват по форма и са удобни за носене.

* Цветовете, детайлите и шарките на вашия бански костюм също могат да повлияят на това как изглежда върху тялото. Избягвайте ярки цветове и крещящи шарки на части от тялото, към които не искате да привличате внимание, тъй като те са склонни да подчертават тези области. Плътните цветове ще маскират проблемните зони, така че очите да бъдат привлечени към зоните, които искате да подчертаете.

* Уверете се, че изрезките на банския ви показват най-добрите ви черти, като същевременно криете области, за които може да не сте сигурни. Бикини с висока талия или цял бански ще скрият талията ви, а долнището с висока талия ще създаде илюзията за по-дълги крака. Горнище с презрамки, горнище с триъгълник и горнище с вратовръзка отпред ще подчертаят бюста ви, ако това е, което искате.

Надяваме се, че можете да се възползвате от нашите съвети в тази статия, за да се чувствате уверени през плажния сезон.

20

Similar Posts