Във форма Здраве

Как да използваме лечебната енергия на дланите си: Ние самите не знаем какво богатство притежаваме

Лечебната енергия на дланите

Върху човешкото тяло има специални точки – чакри. През тях протичат енергийни потоци, благодарение на които тялото се лекува, изпълва със сила и се пречиства. Дланите също имат чакри. Благодарение на тяхното стимулиране се подобрява функционирането на вътрешните органи и цялостното здраве. Също така, активирането на чакрите насърчава положителни промени във всички области на живота.

 

Разпределение на чакрите

В индийско-тибетските учения има 7 ключови чакри. Те са разположени на тялото по протежение на аксиалния вектор. Има ги и на дланите. Всеки ден човек прави много неща с ръцете си. Често докосва предмети с длани. В зависимост от състоянието на чакрите те могат да помогнат или да навредят на човек.

 

Както знаете, сред хората има левичари и десничари. Техните чакри, разположени в центъра на дланите, работят по различен начин.

 

Основната разлика е коя ръка е доминираща. Но двете длани едновременно предават специфична енергия – прана.

 

За хората с дясна ръка е по-лесно да използват енергийния център на дланта на лявата ръка, който абсорбира прана. Дясната ръка освобождава тази енергия. При левичарите механизмът на влизане и излизане на потока е обърнат. Точките в центъра на дланите са с диаметър около 2 cm.

 

Други точки имат по-малък диаметър. Всеки приема и освобождава енергия на равни честоти. По-мека, но значителна сила излиза от точките на дланите. Допълнителни точки са концентрирани върху пръстите за движение на интензивен поток от прана.

 

Благодарение на компетентната работа с всички точки, енергията прониква в тялото и плавно се отстранява от него. В този случай не се образува застой и не се появяват заболявания.

 

 

Чакри на ръцете

Познаването на точките и техните функции помага за провеждането на пълноценен лечебен сеанс.

Подробна информация за чакрите на ръцете ще намерите в таблицата:

Как да използваме лечебната енергия на дланите си

Последната точка се нарича Сахасрара. Намира се в центъра на дланите. Сахасрара отговаря за духовността. Когато е блокирана, негативното мислене доминира в човека.

 

Упражнение за самолечение

Следването на стъпките по-долу ще нормализира енергийния поток и ще започне лечебния процес. Нека разгледаме по-отблизо тези действия.

 

Разтриване на дланите

Ръцете са изпънати напред, дланите са съединени. Просто трябва да ги разтриете. Плавно увеличавайте темпото на процеса, докато усетите парене в ръцете си. След това трябва напълно да отпуснете ръцете си. Дланите са обърнати с главата надолу. Очите са затворени. Трябва да си представите как светлинната енергия преминава през дланите ви. Повтаряйте упражнението 3-4 пъти на ден.

 

Загрейте ръцете си

Дланите също са изпънати напред. Обърнете единия от тях (който и да е) нагоре, а другия надолу. Стиснете и разхлабете пръстите си със сила. Когато почувствате умора, обърнете дланта нагоре надолу, а другата нагоре. Повторете упражнението, докато пръстите ви натежат. Седнете удобно, поставете ръцете си пред гърдите, съберете дланите си. Поставете ръцете си на леко разстояние една от друга. Починете 2-5 минути.

 

Визуализация

Седнете на пода. Дланите са върху коленете и гледат нагоре. Затворете очи и си представете всяка чакра на ръката си. Прекарайте 5 минути в това положение. Когато се появи изтръпване на дланите, разтрийте ги.

 

Връзка с природата

Провежда се в градината, в парка, в гората. Можете да го направите у дома, но ще ви трябват дървени руни. Трябва да прекарате енергията на природата през дланите си. За това:

 

Поставете ръцете си върху живо дърво или дръжте руни в ръцете си.

Потопете дланите си в поток или във вода, донесена от него в съд.

Разтворете дланите си към вятъра. Можете да протегнете ръцете си през прозореца за минута.

Дръжте естествени камъни в юмруците си.

Този прост комплекс активира чакрите. Ежедневното му повторение значително подобрява физическото и психическо здраве.

 

Лечение с длани

Експерти в областта на чакрите казват, че с тяхна помощ можете да излекувате всяка болест. Ще разгледаме облекчаването на главоболието. Първо трябва да разтриете дланите си за около пет секунди. След това трябва да ги разделите на малко разстояние и да си представите, че между тях се е появила енергийна топка. След това дланите са готови за работа.

 

Легнете, затворете очи, поставете едната си ръка (която и да е) на челото, другата на тила. В това положение трябва да лежите около 15 минути. В същото време трябва да си представите как енергиен поток излиза от дланите ви и влиза в главата ви.

 

Експертите казват, че главоболието ще изчезне. Ако това не се случи след 10-15 минути, трябва да изчакате още малко.

 

Ако не ви боли главата, а нещо друго, можете да опитате да промените поляризацията на тялото си. За да направите това, трябва да разтриете дланите си и след това да поставите едната на глезена, а другата на темето. След 5-10 минути ръцете трябва да се сменят.

151

Similar Posts