Във форма Здраве

Как да използвате сода за хляб за подобряване на здравето?

Обикновената сода за хляб е много полезна за здравето. Тя е част от кръвната плазма. При недостига процесът на стареене става по-бърз. NaHCO₃ е необходим и на спортуващите. Това вещество облекчава умората: вредните млечна и пикочна киселина се неутрализират в кръвта. Най-често содата се приема във воден разтвор.

Содата за хляб (NaHCO₃) е здравословна съставка. Известна е от незапомнени времена. Древните римляни са лекували рани в содови езера. Содата е била използвана и в древната аюрведическа медицина.  

 

Как да използвате сода за хляб за подобряване на здравето?

 

NaHCO₃ е част от нашата кръвна плазма. И ако обемът на содата в плазмата започне да пада, тогава загубата на еритроцитите се зарежда и те започват да се слепват. И ще ви трябват лекарства (на базата на сода), които могат да компенсират липсващите такси.

За да може един спортист да постигне добри резултати, на първо място е полезно да се премахне умората на тялото. Последната е резултат от натрупване на продукти от гниене (млечна киселина, урея). Всичко това навлиза в кръвообращението и предизвиква умора в организма. В този случай също е полезно да се пие сода. Това може да се направи по време или след тренировка. Тогава основите (млечна киселина, пикочна киселина) се неутрализират в кръвта и тренировъчният процес може да се засили.

 

При недостиг на сода в организма човек остарява по-бързо. Старостта (и всички болести) могат да се считат за болести на подкисляването.

 

Водата, консумирана от човек, трябва да е алкална. Всички токсични компоненти, които се отделят от тялото – продукти на гниене – са киселини. А киселината няма да премахне друга киселина от тялото.

За да ускорите оздравяването, можете да изпиете чаша гореща (топла) вода с разтворена в нея сода (0,5-1 чаена лъжичка).

 

 

Кога е най-подходящото време за пиене на сода?

 

На гладно сутрин. Това нормализира състава на кръвта. Еритроцитите не се слепват, разположени са отделно един от друг, фагоцитозата е нормална, левкоцитите ефективно се борят с инфекциите.

Защо киселинността все пак се повишава при пиене на сода? Тялото е свикнало „да тлее като жарава“. И е важно да подготвите стомаха преди да пиете сода, да го разтегнете. Трябва да започнете с малки дози.

Содата може да се пие както с топла, така и с гореща вода.

296

Similar Posts