Красота Стайлинг

Как да изсушите косата си, без да я повредите: Принципи и техники на сушене със сешоар

Как да сушите косата си

Научете правилата и техниките за правилно сушене на права и къдрава коса, които ще сведат до минимум въздействието на сешоара върху състоянието на косата.

Какво да запомните, когато сушите косата си?

Балсам след измиване

След измиване балсамът е задължителен – той запечатва кутикулите на косъма и в зависимост от вида осигурява на косата необходимите хидратиращи, подхранващи или защитни съставки. Предпазва външния слой на косъма от повърхностно увреждане.

Отцеждане на косата

Отцедете добре косата си след измиване, за да запазите излагането на топъл въздух възможно най-кратко. Не търкайте косата си, а внимателно я смачкайте/притиснете към памучна, бамбукова или микрофибърна кърпа – търкането с традиционна хавлиена кърпа ще накъса косата ви и ще увреди външния й слой.

Термозащитен спрей

Нанесете термозащитни продукти върху косата си. Ако имате впечатлението, че косата ви е претоварена от продукта, погрижете се поне за самите краища. Термозащитните спрейове ще предпазят косата ви от накъсване, смачкване и висока температура на стилизиращите уреди.

Ниска температура на сушене

Не сушете косата си с горещ въздух. Нагретият въздух кара косъма да и дори го начупва и рони. Изберете по-хладно ниво на сешоара. Накрая превключете режима на доста хладно – това ще ви позволи да затворите отворения корпус.

Дръжте сешоара на подходящо разстояние от косата

Не дръжте сешоара твърде близо до главата си. Разстоянието между устройството и косата трябва да бъде приблизително 15-30 см.

Сушене на права коса

Сушенето може да допринесе за постигане на желания ефект на гладкост върху косата. За права коса приложете плоска приставка към сешоара, т.нар концентратор. Насочете въздушния поток от корените към върховете, насочена надолу. В същото време можете да пригладите косата си, като я разресвате с плоска четка. Не задържайте въздушния поток на едно място, а преместете надолу.

Не забравяйте за правилното разстояние – не дръжте приставката непосредствено до изсъхналия кичур!

Как да дифузирате суха къдрава и вълниста коса

За да подчертаете дефиницията на една коса, използвайте дифузер – това е задължително за къдрава коса. Издърпайте косата си върху дифузера отдолу, за да поддържате естествената й къдрица, и след това включете сешоара. Няма нужда да го местите, докато сушите – дръжте го обърнат нагоре. Изключете сешоара и отстранете всички навити кичури. Повторете за следващите части от косата.

28

Similar Posts