Във форма Отслабване

Как да отслабна в лицето: Причини и справяне с дебелото лице

как да отслабна в лицето

Нека да разгледаме първо защо се получава дебелото лице.

Причини за натрупване на телесни мазнини

Ето основните причини, поради които лицето ви изглежда кръгло, когато го виждате в огледалото всеки път, особено сутрин.

Бързо хранене

Винаги, когато ядете бургери и пица, опитайте се да прецените хранителните вещества в тях! Според много специалисти, това си е чист и „боклук“!

Ще ви трябват витамини и минерали и други основни хранителни вещества, за да изглеждате добре. По-конкретно, липсата на витамин С и бета каротин може да накара лицето ви да изглежда подуто.

След като ядете „бързи“ храни, вие насищате тялото с въглехидрати и сол. Тези две неща също причиняват подпухналост на лицето. Така че, започнете с баланса. Плодовете, зеленчуците и зелените са полезни за отслабване не само по лицето, но и за цялото тяло.

Дехидратация

Това се дължи на задържането на вода. Когато тялото ви жадува за вода и не я получава, то е склонна да я пази. Лицето е една област, където тялото ви може да побере повече вода. Така че, започнете да пиете повече вода. Ако това не е възможно, яжте повече сочни плодове и зеленчуци и здравословни напитки.

Хормоналните проблеми си казват своето

С напредване на възрастта хормоналните промени в лицето ви водят до подпухване на лицето. Пренебрегването на тези симптоми води до стареене. Просто яжте правилно (хранителна балансирана диета) и спортувайте много, като поддържате здравословен начин на живот.

Алкохол

Пиете ли много? Ако е така, очаквайте лицето ви да стане подпухнало и мазно. Защо се случва това? Това е така, защото алкохолът дехидратира тялото ви. Това принуждава тялото ви отново да задържа вода, което прави лицето ви да изглежда тлъсто. Така че намалете консумацията на алкохол.

Наследственост

Вашите гени също могат да се окажат причината за дебело лице. Въпреки че не можете да направите много в подобна ситуация, можете поне да опитате някои тонизиращи упражнения.

Как да отслабнете в лицето

Има три подхода – промяна в начина на живот и диетата, грижа за лицето и използване на домашни средства срещу подпухнало лице.

Ето някои задължителни условия, които да спазвате:

 • Пийте 8-10 чаши вода дневно
 • Ако не можете да пиете обикновена вода, има здравословни напитки като плодови сокове, билкови чайове, зеленчукови шейкове, супи и други.
 • Консумирайте повече плодове и зеленчуци – краставици, домати, диня.
 • Ограничете приема на сол. Намалете преработените и бързите храни, които са пълни със сол.
 • Изгответе си балансирано меню. Добрата диета, богата на всички основни хранителни вещества, не само ще намали подпухналостта на лицето, но и ще ви помогне да отслабнете цялостно.
 • Яжте редовно, за предпочитане по едно и също време всеки ден. Той помага за подобряване на храносмилането.
 • Яжте по-често, вместо 2-3 обилни хранения дневно. Това ще помогне за ускоряване на метаболизма ви, за да можете да се отървете от мазнините.
 • Избягвайте преработените храни
 • Намалете честотата на посещенията си в ресторанти.
 • Яжте повече домашно приготвена храна
 • Яжте повече сурови храни, плодове и зеленчуци, като ги добавяте към салатите.
3005

Similar Posts