Красота Стайлинг

Как да предотвратим увисването на лицето

Предотвратяване увисването на лицето

Увисналата долна част на лицето добавя възраст и прави външния ви вид по-малко привлекателен. Така нареченият „младежки ъгъл“ се образува от линията на брадичката и шията.

За да бъде лицето винаги младо, този ъгъл трябва да е 90 градуса. Тук важна роля играе правилната стойка.

 

Кътчето на младостта

Така наричат ъгъла от 90 °, образуван от брадичката и линията на шията. Този ъгъл отговаря на общоприетите канони за красота, придавайки по-младежки и привлекателен вид. Ъгълът се изменя поради наследствена предразположеност и промени в теглото.

 

Как да спасим „кътчето на младостта“?

„Кътът на младостта“ се съхранява естествено някъде до 30 години. За хората с правилна стойка ъгълът се запазва по-дълго – ако главата е изправена, това не позволява на кожата в областта на брадичката да увисне. Ъгълът на младостта се запазва и при достатъчно тренирани лицеви мускули.

 

Фактори, влияещи върху състоянието на ъгъла на брадичката

Това са позицията на хиоидната кост, двустомашния мускул, който повдига тази кост, максилохиоидния мускул, който покрива устната кухина.

С годините настъпва промяна в „кътчето на младостта“ поради отслабването на мускулите, натрупването на мастни натрупвания под кожата. Ако напълнеем по някаква причина, мазнините се натрупват в областта на брадичката и поради недостатъчна фиксация на съединителната тъкан започват да увисват.

 

Как да предотвратим увисването?

 

Упражнения за лицевите мускули

Важно е да тренирате мускулите на лицето. Говорим както за проблемната зона, така и за други зони на лицето.

Гимнастиката, в която участват езикът, платизмалният мускул и цервикалните мускули, е най-важното нещо.

Японският самомасаж, наречен Zogan (Asahi), също ще помогне. Важно е да нормализираме лимфния поток.

 

Още съвети за предотвратяване увисването на лицето

Не спете на мека висока възглавница.

Дръжте главата си изправена, за да поддържате къта на младостта.

 

Ако човек свежда гръб, главата и шията се изместват малко напред, което води до ъгъл от повече от 90 градуса между брадичката и врата. Когато човек се изправи и брадичката е леко спусната, този ъгъл е остър. И така се получават непривлекателни гънки.

Трябва да повдигнете брадичката и да създадете приблизително прав ъгъл между нея и шията – кожата се изглажда, мускулите, които държат главата, се активират. Усеща се леко напрежение в субокципиталните мускули, които помагат на врата да остане млад. Само не забравяйте да „пазите“ кътчето на младостта през целия ден.

Би било хубаво, ако някой ви наблюдава отстрани и ви помага да коригирате позицията, така че вратът да е винаги на правилното място.

473

Similar Posts