Във форма Здраве

Как да преживеете инфаркт, когато сте сами

как да преживеете инфаркт

Ако изведнъж почувствате, че сърцето ви не е в ред и сте на ръба да припаднете – имате само около 10 секунди, за да използвате метода, описан в тази статия, което ще ви спаси живота!

Често се случва инфаркт да се случи на хората, точно в момента на пълна самота, и няма кой да им помогне. Ако изведнъж почувствате, че сърцето ви не е в ред и сте на ръба да припаднете, имате само около 10 секунди да загубите съзнание.

Какво да правим

Мнозина не знаят, че през този опасен период могат да си помогнат сами! Просто започнете да кашляте! Много пъти и с голяма сила! Поемете дълбоко въздух преди кашляне. Кашлицата ви трябва да е дълга и дълбока. Сякаш храчките са се натрупали в гърдите ви, дълбоко, дълбоко вътре.

Вдишването и дълбоката кашлица трябва да се повтарят на всеки 2 секунди, без прекъсвания или спиране. Правете това до пристигането на лекарите или докато сърцето не започне да работи отново в нормален ритъм.

Относно метода

Дълбоките, дълбоки вдишвания позволяват на кислорода да навлезе в белите дробове, а кашлицата ви „притиска“ сърцето ви и кара кръвта ви да циркулира. Подобни действия помагат на сърцето да се върне към нормалния ритъм.

С други думи, хората с инфаркт си дават ценно допълнително време в очакване на помощ.

Разкажете за този метод на колкото се може повече хора. Това може да спаси живота им! Кардиолозите казват, че ако всеки от нас сподели тази информация с 10 души, поне един живот би могъл да бъде спасен!

2489

Similar Posts