Любов и връзки

Как да разберете дали това е ЛЮБОВ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ?

Любов за цял живот

Дори и да не го наричате любов, а само силна симпатия или страст от пръв поглед, тези чувства все още се срещат в живота ни доста често. Но колко вероятно е такова светкавично, непреодолимо чувство, което ви държи будни през нощта, да се развие в дългосрочна връзка? Според психолозите, няма гаранции в любовта, както и в живота – никой не знае със сигурност какво ще се случи утре.

 

 

Въпреки това, както уверяват специалисттите, има 4 знака, които ще ви подскажат, че началото на една връзка има добри шансове за добро бъдеще.

 

 

Вие сте в състояние да говорите помежду си

Изясняването, обсъждането и съгласието е нещо, което трябва да правите във взаимоотношенията си през цялото време. Не мълчете и не се правете, че проблемът не съществува, а говорете коректно и с желание наистина да измислите нещо, което да подобри връзката ви. И реагирайте. Дори ако боли или изглежда несправедливо, опитайте се да изслушате, разберете, дайте шанс на реалността на другия човек.

 

Не се разтваряте един в друг

Продължавате да оставате социално активен, заинтересован и развиващ се човек, който освен връзката има и много други важни неща в живота си. Тоест не слагате всичките си яйца в една кошница, не се разтваряте в партньора си, а възприемате връзката като бонус към пълноценния си и вълнуващ живот.

 

Чувствате се чути

Не е нужно хората винаги да ни разбират. Ние идваме от различни семейства, с различни традиции и ценности. Може да бъде много трудно да споделяте идеи, които са ви чужди, но можем и трябва да уважаваме това, как другият вижда ситуацията, какви чувства изпитва. И често подобна нагласа е достатъчна – дори мнението ни да не е споделено, пак продължаваме да чувстваме близост и спокойствие.

 

Не каните други хора във връзката си

Тук не става въпрос за други мъже и жени, а за родителите. За да има шанс една връзка, и двамата партньори трябва да са разделени от родителите си. Тогава в новото семейство няма да има объркани роли и размити граници.  Казано с други думи, няма да има постоянни конфликти по темата „Кой е по-важен за теб – аз или майка ти?“

 

 

Ако изведнъж се запитате дали си струва да продължите дадена връзка, помислете дали животът ви се е подобрил, след като този човек се е появил  в него.

 

Препоръчително е, двойките да седнат веднъж годишно и да прегледат какво се е случило през последните 12 месеца. Ако сте напълнял и работата ви е в застой, ако сте постоянно стресиран и сте загубил доходи, това е причина да се запитате: „Какво се случва във връзката ми?“.

Смисълът да сме заедно с някого е един – съвместно развитие.

Ако това не се случи, тогава за какво сме заедно?

322

Similar Posts