Полезно

Как да разпознаете качествените колбаси от истинско месо?

Как да разпознаете качествените колбаси

Сред разнообразието от колбаси на рафтовете на магазините изборът на наистина висококачествен продукт понякога може да е много труден. Свинско, телешко, пилешко, с добавка на различни съставки, с различни обвивки – как да определите, че избирате качествени, а не скрити добавки и консерванти?

 

Съвети, които ще ви помогнат да различите дали са направени от месо или не

 

6 признака, които ще ви помогнат да различите дали колбасите са направени от месо или не

 

Външен вид

Обърнете внимание на обвивката. Тя трябва да е непокътната, суха и гладка. Избягвайте колбаси с повредени обвивки или ивици мазнина или бульон отдолу – това може да означава нередности в производствената технология или излишна влага и масленост на продукта.

Цвят

Качествените колбаси обикновено имат блед цвят. Твърде ярък или тъмен нюанс означава употребата на оцветители и консерванти.

 

Текстура

Натиснете леко колбаса – висококачественият продукт трябва да възвърне формата си за няколко секунди. Много меките колбаси могат да съдържат много протеинови добавки.

 

Цвят на нарязан колбас

Когато се нареже, колбасът трябва да бъде с еднакъв цвят, без празнини или зърна, показващи излишна вода.

 

По време на готвене

Качествените колбаси не трябва да се разпадат или набъбват по време на готвене. Капка йод върху наденица може да покаже наличието на нишесте: син оттенък показва наличието му.

Мирис и вкус

Важен е приятен аромат на подправки, липса на чужди миризми и прекомерна сол. Вкусът трябва да е месен, без горчивина или странични нюанси.

 

Експертите съветват преработените меса да се консумират с повишено внимание заради добавките и високото съдържание на сол. Яжте ги не повече от веднъж седмично, като предпочитате по- качествените продукти.

 

Тези шест прости точки ще ви помогне да изберете качествени колбаси и да се насладите на вкуса им, без да се притеснявате за скрити добавки и лошо качество на продукта.

276

Similar Posts