Любов и връзки

Как да събудите нежни чувства към половинката си: Можете да се влюбите отново и да бъдете перфектната двойка

Как да събудите нежни чувства към половинката си

Помните ли онези вълшебни мигове, когато се запознахте и започнахте да излизате заедно? Вероятно споменът е избледнял, но, ако се замислите, пълната гама от чувства, които сте изпитвали тогава един към друг, ще ви връхлети с пълна сила. Ще си спомните всеки един нежен трепет, всяко туптене на сърцето при вида на любимия човек, вдъхновението, което не може да се опише с думи…

Тогава любимият не е имал недостатъци или поне вие не сте ги забелязвали. Той е бил перфектният, единственият за вас! Броели сте минутите до поредната ви среща. А времето, прекарано заедно, буквално е отлитало като миг!

И какво се случи после?

Понякога, след поредния скандал и обидни думи, изречени в момент на афект, дори се чудите дали вие двамата сте същите онези хора, които някога не са можели да се отделят един от друг.

Любовта, за съжаление, отминава. Поне когато говорим за онова необуздано чувство, окрилящо ни, каращо ни да пеем, да се смеем, да живеем в розов облак, неподвластни на всичко негативно около нас.

Искате ли да върнете отново любовта? Тогава послушайте съветите на психолозите, с които като с вълшебна пръчица можете отново да събудите нежните чувства между вас и вашата половинка.

Като всяка буря, тази, предизвикана от хормоните, колкото и силна да е, все пак утихва. При някои двойки трае по-дълго, при други – по-кратко, но все в един момент еуфорията отминава. И отново се завръщаме в реалността…

А тя, реалността, често пъти е сива, недружелюбна и горчива на вкус. Нон стоп под стрес, проблемите сякаш не свършват, а се заменят с нови. След раждането на детето нещата още повече се усложняват…

И неусетно става така, че все повече се отдалечаваме един от друг. Недостатъците започват да изскачат като въшки на чело, а романтиката … Какво, за Бога, беше пък това?!

Да, разбира се, човек може да си живее затънал в рутина и без нежни емоции. Но това не е истинско съществуване. А сме на тази Земя, за да изпитваме радост и да познаем истинското щастие.

Как да се влюбите отново и да бъдете перфектната двойка

Не си мислете, че е невъзможно, защото ще сгрешите. Двамата се познавате отлично. А това означава, че сте напълно наясно със силните си страни. Просто, докато се занимавате с оцеляването, някак си сетивата ви са се притъпили. Нежните чувства са изпаднали в хибернация. Но със сигурност можете да ги събудите отново.

Ако искаме да променим света, винаги трябва да започнем от себе си

Не че вашият мъж също не се е променил. О, направил го е и още как! Но, когато осъзнае, че магията между вас може лесно да се завърне, той също ще направи рязък завой в поведението си. И така, откъде да започнем? От начина, по който гледаме един на друг, разбира се. Върнете се мислено в деня на вашата първа среща. С какви очи го погледнахте тогава? Какво почувствахте? Почувствайте го пак.

Той е имал неблагоразумието да работи до късно? Вместо с обичайните стиснати устни, тази вечер го посрещнете различно. Кажете му, че цените неговите усилия да направи живота ви по-добър. И, понеже е уморен, сте му приготвили малка изненада. Каква точно, решавате вие. Може да е любимото му ястие, практичен подарък, за да му покажете колко много ви е грижа за него, а може и просто изненадата да сте самите вие, умело опакована в най-секси бельо.

Обичам те и това не се е променило, както и никога няма да се промени

Усмихнете се на вашия любим човек, дори и да ви се иска да крещите. Вживейте се в новата роля, докато тя не се вкорени и не се превърне в навик. Навика да сте щастливи един до друг. Да се подкрепяте каквото и да се случи. Специалистите са категорични, че дори и престорена, усмивката може да направи чудеса – скоро ще започне да синтезира хормони на щастието!

Помните ли простото упражнение, което често се препоръчва, за да се развеселите? Трябва да се усмихнете, макар и със сила, и да ходите така известно време. И, о, чудо – много скоро мозъкът ще възприеме фалшивата усмивка като истинска и ще започне да произвежда хормони на щастието. Ще започне синтеза на допамин и ендорфин. Да, да, това са същите онези хормони, които ни карат да полудяваме от любов!

Назад към спомените

Със сигурност всяка една двойка пази мили спомени от нещо, което някога е развълнувало истински и двамата партньори. Може би това са места, които сте посетили заедно или друго. Преиграйте тези моменти отново. Няма начин да останете безразлични след това. Между вас отново ще пламнат онези позадрямали чувства, които сте изпитвали някога!

Ти си перфектният за мен

Някога сте го мислели наистина. Е, да, недостатъците са изплували през годините, но същността е останала непокътната. Просто обърнете посоката и тръгнете отново назад – назад, към свежите, неподправени чувства, които само чакат искрата да бъде запалена отново, за да се разгорят с небивала сила.

Защо го обичате? Напишете някъде всичко, за което сте благодарни на вашия мъж през целия период от вашето познанство. Не пропускайте нищо, колкото и незначително да ви се струва то. Ще осъзнаете, че има толкова много причини да го обичате!

Преживените силни емоции сближават

Трябва да съумеете да загърбите монотонността на ежедневието и да осените ежедневието си с нови, романтични впечатления. Помислете за нещо ново, което да опитате заедно, като двойка. Може да си организирате дори романтично бягство.

Интимността като начин за сближаване на двойката

Всеки мъж иска да бъде герой за своята жена. Не се скъпете на похвали. В ежедневната суматоха често  забравяме за такива прости неща като комплименти и просто мили думи. А те са изключително важни за връзката ви и за самочувствието.

Ако  вашият мъж полага големи усилия да направи нещо хубаво за вас, оценете го. Ако не го направите, го обезкуражавате. И съсипвате желанието му да продължава да иска да ви радва.

Светът е празен без теб…

Това е радикален, но много ефективен метод. Доро и ако чувствата към партньора са изчезнали напълно, този подход ще ги върне от небитието.

Спрете да четете за миг. Просто се съсредоточете и си представете, че мъжът ви вече го няма. Няма значение къде е отишъл, важното е, че няма как да го върнете. Какво усетихте? Разстроихте ли се или изобщо не? Ако е второто, то отношенията ви наистина са в критично състояние.

Иначе най-вероятно този лесен експеримент ще събуди у вас онези чувства, които са заспали през годините. Ще осъзнаете, че този човек все още ви е скъп, а в душата ви ще се издигнат вълни от нежност. Ще ви се прииска да се притиснете до половинката си, да я прегърнете и да кажете колко много значи той за вас.

Това, което сте постигнали веднъж, може да постигнете пак

Разбира се, ще трябва да работите усилено, но, пък щастливата връзка си заслужава! Не слушайте тези, които ви казват, че трябва да мислите единствено за себе си, че мъжете като цяло са егоисти и не заслужават никакви жестове на любов. Това са приказки на хора, които не са познали любовта. Не могат да служат за пример. Така че, без тях! Щом сте решили какво искате, не бива да слушате никого, защото, както знаем, хората много обичат да обясняват как това или онова е невъзможно да се случи.

Но, както казва една популярна сентенция, никога не забравяйте, че те говорят единствено за … собствените си възможности.  А това не ни влиза в сметката. Нали така?

1804

Similar Posts