Красота Стайлинг

Как да се грижим за миглите, за да ги направим дълги: Лесни начини в домашни условия

Как да се грижим за миглите

Дългите мигли не само предпазват очите от мръсотия, но и са красива част от лицето на всяка жена. Има няколко прости правила за грижа за миглите, които могат да подчертаят естествената извивка, както и да ги направят по-жизнени и привлекателни.

Правилен масаж на клепачите

Всяка жена знае, че миглите са уязвими и падат, ако не се грижи правилно за тях. Можете да стимулирате космените фоликули на миглите, като нежно масажирате клепачите. Това ще помогне за бързо и ефективно стимулиране на растежа на дългите мигли. Трябва да действате внимателно, леко натискайки клепачите, защото в противен случай можете да навредите на очите си

Разресване

Разресването спомага за увеличаване на кръвообращението, насърчава растежа на миглите. Можете да използвате инструменти за удължаване на мигли или стара спирала. Поставете няколко капки витамин Е върху избрания инструмент и задръжте продукта върху миглите за около 5 минути. Процедурата се препоръчва да се повтаря 2 пъти на ден.

Употреба на зелен чай

Този продукт съдържа антиоксиданти и витамини, а също така постоянно се използва в козметиката и при лечение на косопад. Стимулира растежа на космените фоликули, помага на миглите да растат бързо, силни и удебелени. Сварете чаша зелен чай, оставете го да изстине и след това използвайте памучен тампон, за да нанесете чая върху миглите си. Процедурата може да се повтаря ежедневно.

Нанесете кокосово масло

Кокосовото масло има способността да подхранва миглите, като ги прави меки, дълги и естествено извити. Всичко това е благодарение на витамин Е, съдържащ се в кокосовото масло. Действието му спомага за подхранването на здрави мигли от корена до върха.

Използвайте неподсладено прясно мляко

Съдържа витамини, липиди, протеини и минерали, които насърчават растежа на миглите. Това мляко прави миглите по-дълги, а също така им придава мекота и естествена извивка. Но изберете само качествен продукт, който не съдържа химически добавки.

Използвайте мед

Медът е уникален козметичен материал, който се използва за овлажняване, грижа за кожата и други части на тялото. Помага за изглаждане на кожата и облекчаване на напрежението. Медът се използва и като подхранващо средство, което стимулира растежа на миглите. Благодарение на редовната употреба на този продукт, миглите започват да растат бързо.

Използвайте алое вера

Гелът от алое вера с високо съдържание на овлажняващи съставки ще помогне на вашите мигли да растат по-дълго. Нанесете малко гел от алое вера върху очите си. Оставете го за една нощ и го измийте на следващата сутрин. Гелът от алое вера може да се смеси със зехтин, за да се увеличи ефективността му.

 

По този начин, дори и у дома, можете да използвате няколко прости козметични продукта и съвети, за да се грижите правилно за вашите мигли. Тези елементарни действия ще направят миглите по-здрави, по-красиви и по-дълги. В същото време не е нужно да харчите много пари за закупуване на скъпа козметика или посещение на професионален козметик.

124

Similar Posts