Във форма Здраве

Как да се отървем от токсините в тялото: Няколко изпитани метода от народната медицина

Как да се отървем от токсините

Научният и технически прогрес безспорно са нещо положително . Всички постижения на съвременната медицина определено са помогнали да се удължи средната продължителност на живота . Но всеки медал има две страни. И обратната страна на научния прогрес е постепенното отдръпване от естествения и природосъобразен начин на живот ,замърсяване на околната среда ,което обременява и тялото ни с неприсъщи за него вещества.

Когато тези вещества се натрупат в тялото ни, причиняват срив във функционирането му,влошават здравето ни и отслабват имунитета ни.
Така се оказваме пред нов проблем: как най- ефикасно да се отървем от токсичните вещества в организма си, докато чакаме нови научни изобретения, които да пречистят водата, храната и земята ни от последиците на индустриалната революция.

Отровите, които ни съсипват здравето

Отровните за организма елементи, които вредят на нашето тяло ,се наричат токсини. Обикновено те биват два вида: ендогенни / вътрешни/ и екзогенни / външни/.
Екзогенните токсини представляват различни тежки метали като мед, олово,живак, както и канцерогени ( причиняващи рак) : нитрати, пестициди, радиоактивни вещества , а също така лекарства и химически съставки, използвани в домакинството и промишлеността.

Ендогенните токсини възникват вследствие на болести като диабет, злокачествени образувания и дори след обикновена настинка и грип.

Кои вещества се свръзват с токсините в тялото и ги извличат от него?

За изчистване на токсините от организма в момента се използват ентеросорбенти. Това са такива вещества, които се свързват с токсините вътре в тялото и ги извличат навън. Те наистина са ефективни, като при това не дразнят стомашно-чревния тракт. Единственият недостатък е, че ентеросорбентите освен токсините, премахват от организма и полезни вещества като витамини и минерали. Затова не е препоръчително да се приемат ентеросорбенти за профилактика,защото това може да навреди на здравето ви.

Но дали няма други, много по- безопасни начини за прочистване на организма от токсини?

Проблемът с прочистването на тялото от всякакви отрови занимава лекарите от много векове насам,затова медицината/ традиционната и народната/ е натрупала много опит в тази област.
Още през XVI век, известният швейцарски лекар и алхимик Парацелз, наблюдавайки поведението на животните, заключава, че ако съществува някаква болест, трябва да има и лечебна трева ,която да я лекува.
Наистина билките притежават невероятни лечебни свойства за изчистване на токсините от организма.

Да прочистим организма с билки – коя за какво помага

Звъника и невен успешно чистят организма от вещества като хлор, а също така и от нитрати.

Вратига, безсмъртниче, овчарска торбичка и липа също са много полезни билки.

При натравяне с радиоактивни вещества помагат хвойна, ела, живовляк. Също така полезни в случая са и червеното вино и отвара от ленени семена.

За премахване на оловото от организма помагат полският хвощ и чесънът.

 

Черният дроб е най-засегнат от натравяне

Най- засегнатият орган при натравяне с токсини е черният ни дроб. Затова именно него трябва особено много да щадим, като не злоупотребяваме с алкохол.Някои билки също така биха подпомогнали предпазването на черния дроб.

Трябва да се знае, че когато тялото ни е подложено на токсини, трябва да се приемат повече плодове и зеленчуци. Лечебни свойства имат също и зеленият чай и всички зелени салати, пресен лук, зелените на цвят зеленчуци. В тях се съдържа хлорофил,който помага на черния дроб да се прочисти от токсините.

Много полезни са разходките на чист въздух

Кислородът помага на организма ни да се пречисти по естествен начин. Физическите упражнения пък усилват обмяната на веществата и укрепват кръвоносните съдове. Не трябва също така да забравяме за ползата от водата, като трябва да се пият поне по два литра на ден.

НЕ на захарта и вредните храни

Въздържайте се да консумирате захар, както и продукти с високо съдържание на токсини като брашно, пържени храни, наситени мазнини, месо с хормони и газирани напитки.

Стремете се да сте умерени във всичко, да не пропускате да се движите повече и да излизате на чист въздух. Бъдете здрави!

890

Similar Posts