Психология

Как да се приемете такива, каквито сте

Как да се приемете такива каквито сте

Всички рамки и стандарти за това как трябва да живее един„нормален човек“ са само във вашата глава. И колкото по-рано разберете това, толкова по-добре.

На пръв поглед всички хора на Земята като цяло си приличат в много отношения. Но ако се вгледате внимателно, разбирате колко индивидуално и относително е всичко в света.

Не винаги ни е лесно да свикнем с особеностите на другите хора. Но това не е толкова страшно. Много по-трудно е, ако не можете да понасяте собствените си нюанси и да се приемете такъв, какъвто сте.

Как да се справите с това?

Започнете с приемане на другите

В обществото съществуват много стереотипи и нагласи и много често на човек му е трудно да си прости и да се примири с факта, че изобщо не се вписва в някои от стандартите.

Като начало си струва да разберете:всички норми и стандарти са само в главата ви, няма точен шаблон за правилен живот.По ирония на съдбата, вие не сте единственият, който е толкова специален и уникален. Много често в социалните мрежи можете да намерите публикации, чиито автори пишат: „Само аз ли правя това?“ И почти винаги се оказва, че той далеч не е сам.

Има една проста идея, която е важно всеки да осъзнае: в наше време няма модел на „правилен живот“, няма списък с изисквания, на които трябва да отговаряте. Това се отнася и за хората около вас.

За да се научите да приемате себе си такива, каквито сте, първо трябва да приемете хората около вас.Колкото и странни и различни да са от вас.

Не бива да си губите времето със статии за това как някой е наддал, отслабнал или си е направил пластична операция. Позволете на другите хора да живеят според собствения си сценарий; те имат право да не отговарят на вашите очаквания. И точно това е първият ключ към това да се научим да приемаме себе си.

Как да приемете външния си вид?

Отделен проблем е приемането на външния ви вид. Има много неща, които можете да промените. Тук всичко изглежда лесно : ако не харесвате теглото си, можете да започнете да полагате усилия, за да промените начина си на живот и да постигнете мечтаната фигура. Най -важното е да изберете здравословни методи за отслабване, в противен случай вместо с тънка талия, накрая ще се сдобиете с хранителни разстройства.

Но промяната на формата на лицето например ще бъде доста по-трудна. Тук за съжаление, съвети като „Не харесвате отражението си в огледалото? Просто се обичайте!“ не действат. Факт е, че такива силни негативни чувства като срам, осъждане и отвращение не могат да се превърнат в любов с едно щракване на пръстите.

52

Similar Posts