Психология

Как да станеш жената, която си знае цената

Как да станеш жената която си знае цената

Какво отличава жената, която си знае цената от останалите дами? На първо място тя е наясно със собствената си стойност. Изрази като „Не струвам нищо“, „Никой няма нужда от мен“ и тем подобни, не излизат от нейните уста, нито вълнуват нейните мисли.

Ако и вие искате да станете ценна жена, то тогава подобни нагласи трябва да бъдат премахнати, както се казва, още „в зародиш“. Вие сте прекрасно същество и трябва да осъзнаете важността си в този свят!

 

Неувереността е просто нагласа, която трябва да премахнете

Ако сте убедени, че неувереността е вашата съдба, значи много грешите.

Обърнете внимание на хората, за които знаете, че вие сте авторитет, помогнете им да повишат мнението си за себе си и тогава вие самите също ще станете по-уверени.

 

Демонстрирайте способностите си

Вероятно имате своите индивидуални таланти и уникални способности, които не са присъщи на всеки, дори ако ви се струва, че не е така. Осъзнайте кое е това нещо, което ви прави различими от тълпата. Творческите наклонности са ни дадени, за да ги демонстрираме пред света.

 

Кой искате да бъдете?

Бъдете безупречни

Повишаването на тази висока летва до желаното ниво е достатъчно трудно, но самото желание ще ви помогне да разберете как да станете уверена жена. Всяка жена се стреми към някаква идеалност, така че, помислете за това внимателно. Кой искате да бъдете? Нарисувайте най-яркото изображение в главата си, наслаждавайки се на всеки детайл, който въображението ви рисува.

След като работата по „картината“ приключи, предприемете активни стъпки, за да я направите реалност. Подобрете всичко в себе си – маниери и обличане, жестове и умение да водите разговор, дори овладейте срамежливото мълчание. Правете всичко, до което се докоснете с достойнство и винаги, при всеки удобен случай, осъществявайте контакт.

Да бъдеш контактен и доброжелателен е най-трудното нещо. Основното е да направите първата стъпка, а когато е налице първата, със сигурност ще намерите сили и за следващата.

 

Привличане на внимание

Оставете настрана всякакви съмнения относно липсата на привлекателност, естествена красота и др. Променете имиджа си, купете нещото на мечтите си, посетете салон за красота – и не забравяйте да покажете новия си образ другите. Това ще повдигне самочувствието ви.

 

Не се страхувайте от грешки

Всеки човек ги прави и никой няма „застраховка“ срещу каквито и да било такива. Важно е да се разбере, че нито една грешка не може да разклати несигурността ви. Научете се да бъдете себе си, като превърнете срамежливостта си в акцент, а не в недостатък. Отнасяйте се към несигурността като към лош навик, от който скоро няма да остане и следа.

 

Адекватно самочувствие или откъде започва увереността?

Неуспехите и недоразуменията, безразличието и негодуванието, които следват човек всеки ден в живота, в никакъв случай не са причина за самоунижение.

За да научите как да повишите самочувствието си, трябва да започнете с малки стъпки.

 

Анализ на родителските нагласи

Мислено разделете спомените си от детството на 2 части – хубави и неприятни. Важно е да се стигне до извода, че малкото дете не може да служи като инструмент за критика и недоволство на възрастните. Ако сте стигнали до извода, че в детството не сте получили достатъчно любов от близките си, не забравяйте да компенсирате липсата й с достойни чувства към себе си.

Самопознание

Смятате ли се за глупави и неспособни на нищо? Това не е вярно, защото всеки от нас има свой собствен скъпоценен камък на таланта, „заровен“ при някои може би, но съществуващ със сигурност.

Правете това, което ви носи максимално удоволствие и тогава ще можете да намерите точното, изключителното нещо, това, което ви придава уникалност.

 

Приемане на собствените си недостатъци

Психологията на несигурността се основава на факта, че постоянно „превъртаме“ в главата си всички грешки, допускани някога. А не бива да го правим. Достатъчно е просто да погледнем открито в лицето недостатъците си и ако можем да променим нещо, да го направим. Ако ли не, да се научим да ги обичаме, така както обичаме и положителните си страни.

 

Самоизследване и саморазвитие

Надграждайки най-силните си страни, вървете напред и работете върху себе си всеки ден, с малки стъпки.

 

Избор на приятели

Ограничете общуването с неприятни за вас хора. Няма как де се издигнете в собствените си очи, ако постоянно се срещате с хора, които понижават самочувствието ви.

 

Изпробване на перфектната визия

Ако винаги сте мечтали да научите как да станете уверена жена, време е да го направите, и то не само на думи. Всяка дама е актриса по природа, така че вживейте се в ролята! Роля, в която вашият герой е хладнокръвен, уверен и самодостатъчен човек. Добре е, ако имате конкретен пример за такава жена, но и да нямате, въображението е достатъчно силно, за да успее да се справи и само.

Отказ от перфекционизма и търсене на ненужни, премислени проблеми

Не забравяйте, че светът не е съвършен. Нито вие. Нито когото и да било друг.

 

Самоирония и специални психологически техники

Позната ли ви е следната ситуация: казали сте нещо и ви се иска да потънете в земята от срам? Ако това се случи, реагирайте преди останалите да започнат да ви се смеят. Започнете първи да се смеете на себе си, кажете нещо от рода на „Ех, че го казах!“ или друга подобна реплика. Подобна самоирония може да обезоръжи дори най-заклетите критици, които в този случай няма да успеят да наранят самочувствието ви.

 

Самоирония

Специалните упражнения също са добри за трениране на самочувствие.

Застанете пред огледалото и се опитайте да се усмихнете с леко повдигнати ъгълчета на устните си. Нека лицето и очите ви са възможно най-отворени и се опитайте да запомните това изражение на лицето, като го задържите възможно най-дълго.

Представете си несигурността си като стара, износена рокля. Визуализирайте мислено как изхвърляте скучния тоалет и се сдобивате с нов – модерен и красив.

Женската психология си знае работата. Така че започнете още сега.

5830

Similar Posts