Любов и връзки

Как да заздравим връзката си и да запазим любовта по-дълго

Според последните проучвания, романтичен уикенд, прекаран с любимия в пълно уединение е най-доброто средство

Как да заздравим връзката си, според последните проучвания на психолозите? Ако романтиката в отношенията ви с партньора е понамаляла напоследък, а това не ви харесва, време е за действие. Според последните изследвания, нищо не заздравява една връзка повече от романтичен уикенд, прекаран с любимия в пълно уединение и далеч от стреса на ежедневието.

Проучвания на психолози от Университета на Нова Англия, САЩ са показали, че ако двойките си позволяват подобно удоволствие по-често, това би могло значително да засили привързаността помежду им, както и трайно да увеличи удовлетворението от вълнуващите моменти в отношенията им.

Kak-da-zazdravim-vra-zkata-si-Nyakoi-fakti-za-lyubovta

 

Снимка: Ники Желев

Някои факти за любовта

Изследванията са базирани на фактът, че през първите две години всяка любовна връзка се основава на силните чувства между влюбените. Точно през този период се събират най-много нови впечатления и връзката е в най-високата си фаза по отношение на емоционалността. Тогава се осигурява и стабилността и сигурността в отношенията между двамата партньори и благодарение на всичко това влюбените са обзети от силно чувство за щастие.

След тези две години, удовлетворението от връзката започва да намалява, както и вълнуващите моменти стават все по-редки. За да запази тръпката в отношенията си, двойката има нужда от повече романтични емоционални преживявания, но в същото време постоянната ангажираност в работата и стресът, на който всички сме подложени в ежедневието, не го позволяват. Ето защо, всеки уикенд, който партньорите могат да си позволят да прекарат заедно в усамотение, се превръща в истинско спасение за връзката им.

Ако партньорите имат общи страсти, като например алпинизъм и катерене, сърфинг, гмуркане, тогава могат да заложат на такива дейности, които не само ще повишат адреналина, но и ще засилят емоционалната обвързаност помежду им.

Kak-da-zazdravim-vra-zkata-si-spokoen-uikend-prekaran-na-morskiya-bryag

 

Подарете си роматичен уикенд на морския бряг

Но дори и само спокоен уикенд, прекаран на морския бряг, също е прекрасна възможност за сближаване. Помързелувайте, разходете се по плажа и се насладете на щастието да прекарате деня заедно, без никой да смущава спокойствието ви.

1541

Similar Posts