Красота Стайлинг Стил

Какъв трябва да бъде сватбеният грим

Сватбен грим

В живота на всеки човек има редица важни моменти. Денят на сватбата е един от тях. И е важно той да бъде запомнен с най-доброто, което, разбира се е свързано и с прекрасната визия на булката. Освен роклята и прическата, има и още един специален фактор – красивият сватбен грим.

Сватбен грим

Сватбен грим

Сватбеният грим съчетава такива нюанси, които биха подчертали красотата както през деня, така и вечерта, това е неговата особеност. Създаването на перфектен сватбен грим изисква специални познания и професионализъм, които само професионалните гримьори притежават. Не винаги обаче булките се обръщат за помощ към тях и затова ще изброим някои от нюансите и правилата за нанасяне на сватбен грим, които да ви помогнат да изградите впечатляваща визия.

 

 

Сватбен грим

Сватбен грим

Характеристики на сватбения грим

Основната характеристика на сватбения грим на булката е подчертаването на естествеността на кожата на лицето и фокусирането върху нейната младост. За да направите това, трябва да използвате нюанси на грим, близки до естествените.

Сватбен грим

Гримът също трябва да е ефектен, дълготраен, да издържа от сутринта до късно вечерта и да изглежда безупречно на снимките. Той трябва да е едновременно забележим, но не и прекалено предизвикателен. Ето защо е хубаво да изберете цветове, които ще изглеждат перфектно при всякаква светлина по всяко време на деня. За да могат цветовете от дневната палитра да се комбинират с цветовете от вечерната, се използва техниката на смесване.

Сватбен грим

Друга важна особеност на сватбения грим е, че трябва да бъде избран в съответствие с тоалета и общата тема на сватбата. Булките често избират топли пастелни нюанси, но екстравагантните комбинации биха изглеждали не по-малко добре, особено ако се вписват в цялостния стил на сватбата.

Сватбен грим

Полезни съвети за сватбен грим

  1. За да се окаже безупречен гримът, трябва предварително да подготвите кожата си. За да направите това, трябва да извършите процедури за почистване на лицето и деколтето няколко седмици преди тържеството.
  2. Здравият сън е ключът към красивият външен вид. Не забравяйте да спите достатъчно преди вълнуващото събитие.
  3. Няколко дни преди сватбата трябва да спазвате диета – да намалите употребата на алкохолни напитки, мазни, пикантни храни, за да избегнете подуване на лицето. Не се увличайте с голямо количество течности.
  4. Когато избирате козметика, дайте предпочитание на известни марки. В противен случай може да започне алергия или козметиката просто ще се окаже с лошо качество и няма да има желания ефект.
  5. За да изглежда сватбеният грим точно както искате, трябва да направите „пробна“ версия няколко седмици преди тържеството. Така можете предварително да видите как ще изглежда вашият сватбен грим и евентуално да промените детайлите, ако това е необходимо.
107

Similar Posts