Забравихте да сложите супата в хладилника и тя се вкисна за една нощ? Не се притеснявайте – все още има шанс.
На първо място, заслужава да се отбележи, че не всяка супа може и трябва да бъде спасена. Трябва да погледнете състоянието й.
Ако има следните признаци, по-добре е да излеете течността, колкото и да съжалявате:
Консистенцията е станала разнородна и вискозна – бактериите вече живеят в течността
На повърхността на супата се е появила пяна – можете да получите сериозно хранително отравяне
Цветът на супата е станал „мръсен“ – веднага изсипете такова ястие
Ако сте сготвили супата вчера и след това просто сте забравили да я сложите в хладилника и има лека кисела миризма, можете да се опитате да я запазите.
Какво да направите, ако супата е станала кисела?
Опитайте да добавите някои компоненти към нея:
Подправки със силна миризма могат да спасят ситуацията – дафинов лист, черен пипер или други любими подправки
Ситно нарязани зеленчуци – магданоз, копър ще придадат на супата нов вкус и аромат
Други продукти – например, ако е грахова супа, можете да използвате чеснови крутони, ако е борш, тогава заквасена сметана
След това не забравяйте да кипнете супата отново – това отнема поне 4-5 минути. През това време киселият вкус ще изчезне и можете да се насладите на ястието.
940