Във форма Здраве Отслабване

Какво се случва с тялото при гладуване 7, 21 и 40 дни?

Какво се случва с тялото при гладуване

Лекарите смятат, че пълното отхвърляне на храната е сериозен стрес за тялото, последствията от който могат да бъдат доста негативни за физическото и психическото състояние на човек.

Привържениците на лечебното гладуване ще ви кажат, че това е отличен метод за прочистване на тялото от токсини, оптимизиране на функциите на стомашно-чревния тракт и нормализиране на мускулния тонус.

Външни и вътрешни промени в тялото след 3, 7, 21 и 40 дни гладуване

 

Тридневното гладуване

То е най-нежният и безопасен начин за прочистване на тялото.

1-ви ден. Няма да забележите очевидни промени в тялото. Гладът ще се усети, но запасите от хранителни съединения и енергия са достатъчни, за да преодолеете глада и да функционирате пълноценно през деня. Съвет: пийте по 250 мл вода на всеки час.

 

Започваме 2-ри ден без храна с чаша вода, препоръчва се сутрешна разходка, енергичността ще намалее и гладът ще напомни за себе си. Възможна е силна жажда. Водата е важно да се пие до 2,5 литра на ден.

 

Третият ден се характеризира с такива признаци: гадене, слабост, неприятен послевкус в устата, бял налеп върху езика. Пиенето на вода може да облекчи тези симптоми.

 

Положителни промени:

В прочистването на организма от токсични вещества, токсини и слуз

Излишната течност е изчезнала – подуване на крайниците и лицето, загуба на 1-3 кг тегло, оптимизиране на функциите на стомашно-чревния тракт

Намаляване на болката (особено в ставите), подобряване на състоянието на опорно-двигателния апарат е изчезнало

 

Отрицателни последици от 3-дневен отказ от храна:

Тахикардия До 120-140 Удара В Минута

Брадикардия Под 60 Удара В Минута

Гадене И Световъртеж

Сънливост През Деня

Умора

Главоболие

 

Седемдневно гладуване

Остри пристъпи на глад настъпват на 2-рия/3-тия ден от гладуването.

 

Четвъртият ден ще бъде белязан от лекота и заряд на бодрост, ще има изостряне на сетивата и стимулиране на умствените процеси. Възможни са умора, гадене.

 

5-ти ден. Постенето се възприема с лекота, тъй като гаденето и главоболието вече не се измъчват. Но не можете да намалите количеството консумирана вода.

 

Шестият ден се счита за криза, появява се слабост, бял налеп на езика, който е важно да се отървете. Възможно е обостряне на глада, но се преодолява по-лесно, отколкото през първите 3 дни. Може дори да загубите желанието си за храна.

 

7-ми ден в началото ще даде бодрост и емоционален подем. До вечерта слабостта ще надделее и е възможно повишаване на температурата. Препоръчва се обилно пиене.

 

Положителните промени:

Намаляване обема на стомаха

Кожата е станала по-гладка, интензивността на обривите е намаляла

Загубата на тегло е около 500 g на ден

 

Отрицателни последици:

Увеличаване на количеството на плаката на езика

Неприятен „аромат“ на ацетон от устната кухина, остра миризма на урина и пот

Обостряне на заболявания

 

7-дневно гладуване на вода подготвя тялото за продължителен отказ от хранене. До края на 7-ия ден тялото преминава към така нареченото вътрешно или енергийно хранене.

 

Триседмично гладуване

Това 21-дневно гладуване изисква интелигентен подход: важно е да се консултирате с лекар и да се прегледате, за да видите дали сте готови за такъв тест.

 

8-ят ден на отказ от храна започва весело. Но няма достатъчно енергия за целия ден. Затова е важно да си почивате повече и да си лягате по-рано.

 

От 9-ия до 14-ия ден няма чувство на глад, тялото се чувства леко. Има влошаване на обонянието. Вероятно рязко влошаване на настроението.

 

15-ти и 16-ти ден са етапът на почистване на кожата, която става гладка и сияйна. Налепите по езика и лошият дъх от устата не изчезват. Плаката е важно да се отстрани.

 

На 17-ия ден изчезва остра миризма от устата и плаката по езика, но общото състояние до края на деня може да се влоши рязко: появяват се слабост, замаяност, треска.

 

18-ият и 19-ият ден се считат за начало на друга криза (с продължителност от един до три дни). Може да има летаргия, гадене и дискомфорт в храносмилателния тракт. През последните 2 дни настроението е по-добро, но тялото със сигурност е отслабнало. Речта, движенията и реакциите стават бавни, гладът не се усеща.

 

Положителни промени:

Дълбоко почистване

Регенерация на кожата, повишаване на нейната стегнатост и еластичност, изглаждане на фините бръчки

Оптимизиране на функциите на храносмилателния тракт

Постигане на загуба на тегло

 

Отрицателни симптоми, при които е важно да се консултирате с лекар за компетентен изход от гладуването:

Силна замаяност, гадене, повръщане

Повишаване / понижаване на кръвното налягане

Мигащи мушици пред очите

Халюцинации

Депресия, загуба на повече от 40% от телесното тегло

Обостряне на хронични патологии

 

В процеса на продължително гладуване е възможно гнойно изпускане от носа и мокра кашлица. Това не са опасни признаци, те говорят за прочистване на тялото.

 

Резултатът от гладуването

3 дни – почистване на бъбреците.

7 дни – почистване на храносмилателния тракт.

12 дни – прочистват се лимфната и кръвоносната системи.

21 дни – скелетната система се изчиства.

36 дни – функциите на нервната система се нормализират.

40 дни – тялото е напълно прочистено.

251

Similar Posts