Във форма Здраве

Какво трябва да знаем за кръвната си група: Определя заболяванията, теглото, храненето и много други неща

какво трябва да знаем за кръвната си група

Съществуват няколко вида кръвни групи: (О), (А): (В) и (АВ), които се определят от момента на раждането. Специалистите казват, че всяка кръвна група има свои собствени свойства.

Преглед на най-важните характеристики на кръвните групи

Кръвна група и потомство

Около 85% от хората са Rh положителни. Въпреки това, ако една жена е Rh отрицателна и мъжът, от когото е бременна, е Rh положителен, съществува повишен риск бебето им да развие някои здравословни проблеми.

Кръвна група и заболявания

В зависимост от заболяването или здравословното състояние, всяка кръвна група може да бъде по-малко или по-податлива, така че трябва да откриете вашите рискови места и да се опитате да снижите риска.

Кръвна група и хранене

Трябва да знаете кръвната си група, за да разберете кои храни са полезни за вашето здраве и кои трябва да бъдат изключени от вашата диета.

Например хората с кръвна група А трябва да консумират повече зеленчуци.

На хората с кръвна група О се препоръчват да консумират повече протеини под формата на риба и месо, а за тези с кръвна група АВ се счита за най -полезни  месото и морските дарове.

Що се отнася до хората, които принадлежат към тип В, ​​те трябва да ядат повече червено месо, т.е. говеждо и агнешко.

Антигени на кръвната група

Кръвните антигени могат да присъстват в кръвта, храносмилателния тракт, белите дробове, носа, устата и дебелото черво.

Кръвна група и стрес

Например, хората с кръвна група О се нуждаят от повече време, за да се отпуснат след стресова ситуация, отколкото други.

Кръвна група и тегло

Възможно е също така да се определи по кръвната група дали ще страдате от проблеми с наднорменото тегло, както, например, при хората с кръвна група О, но за сметка на това носителите на група А изобщо пък не познават такива проблеми.

Кръвна група и бременност

Много по-лесно е жените, принадлежащи към кръвната група АВ, да заченат дете, отколкото другите, тъй като имат намалено производство на фоликулостимулиращ хормон.

Кръвна група и спешни случаи

Ако е необходимо кръвопреливане, трябва да имате предвид, че хората с кръвна група О, с отрицателен Rh фактор са универсални донори, но хората с кръвна група АВ са универсални „получатели“, така че трябва да знаете вашата кръвна група, за да спестите ценно време в случай на спешност.

20671

Similar Posts